Scarpa skor online

18 träffar

En mångårig tradition av gediget hantverk

I 70 år har Scarpa skor tillverkats i den alpina regionen Asolo i norra Italien. Mycket har hänt sedan tillverkningen av läderskor startades. Nu används de bästa materialen från hela världen för att producera skor avsedda för oslagbara naturupplevelser.

En brittisk affärsman och en italiensk hantverkarfamilj

Det italienska varumärket Scarpa - Associated Shoe Manufacturing Company of the Asolo Mountain Area - kännetecknas av en lång och anrik historia. Allt började 1938 när den brittiske affärsmannen Rupert Edward Cecil Lee Guinness, även känd som ägaren av bryggeriet Guinness, sökte sig till Asolo i norra Italien för att undersöka möjligheten att starta ett skoföretag. Ett par år senare valde Guinness att inleda ett samarbete med familjen Parisotto vars läderhantverk särskilt sig i en region känd för att fostra världsledande skomakeri. En investering som med tiden visat sig vara värdig då Scarpa än idag tillhör bland de ledande tillverkarna av klätterskor och tillbehör för bergsklättring. Under åren har särskild uppmärksamhet lagts på forskning och innovation vilket innebär att nya toppmoderna material introducerats i tillverkningsprocessen. Den etablerade tillverkaren växer ständigt och tillverkar numera även löpskor helt utan läder. De grundläggande råmaterialen i en Scarpa sko har dock varit oförändrade i 70 år; tradition, passion och gediget hantverk.

Scarpa skor för vandringsturer och krävande löprundor

Produkter från Scarpa är vanligt förekommande över hela världen. Scarpa tillverkar inte enbart skor utan är också en av världens ledande tillverkare av pjäxor. Scarpa pjäxor finns både i randonée- och Telemarkmodell. Varumärkets höga kvalitet bevisas när respekterade organisationer inom fjällräddning gång på gång väljer Scarpa som leverantör. Den italienska, amerikanska, franska och indiska armén nöjer sig inte med något annat när de placerar sina enheter i krävande bergsmiljöer. Oavsett om du är på vandringstur i de norska fjällen eller om du bestiger massiva bergstoppar i Nepal är det enkelt att känna igen en sko från Scarpa. Ur det stora sortimentet Scarpa skor hittar du allt från löpskor till skor avsedda för de mest avancerade formern av klättring. Dock är Scarpa främst kända för sina vandringsskor och klätterskor. Designmässigt kännetecknas varumärket av både funktionalitet och stilren design. Läderhantverk blandas fritt med syntetmaterial i för att skapa vandringsskor med andningsförmåga och vattentålighet som dessutom ger användaren stöd under många timmars vandring med tung packning. En Scarpa klättersko kännetecknas främst av den moderna skalbara designen i två lager. Det yttre lagret i neonfärgat plast har en varierande mängd egenskaper som bidrar till ett rejält grepp, en absolut nödvändighet på karg och isbelagd terräng. Under detta lager ryms en sko som håller användaren varm om fötterna men också till fördel används separat som en bekväm sko exempelvis för vistelser i baslägret. På senare år har varumärket börjat producera bekväma löpskor särskilt anpassade för tuff terräng utformade i en stil moderiktig nog för vardagsbruk.

Skor för livet vid rätt skötsel

Att bära Scarpa skor visar klart en tillhörighet till den livsstil som präglas av en kärlek för naturupplevelser. Även fast de tyngre skalbara klätterskorna inte direkt lämpar sig för bruk på lägre altituder kan friluftsmänniskor med en känsla för mode gott använda Scarpas vandringsskor och löpskor i vardagen. Löpskor från Scarpa lyckas på ett unikt sätt kombinera moderiktig stil med svårslagen komfort. Det färgstarka valet av neonfärger smälter utmärkt in i stadsbilden och gör skorna till ett alternativ för dig nyfiken på annat än stora märken som Nike och Adidas. Det märks att särskild omsorg har lagts på Scarpas sortiment vandringsskor då de främst är baserade på det som lade grund för hela verksamheten; läderhantverk. Numera används även syntetmaterial och textiler för att introducera en mängd funktionella egenskaper som bygger vidare på de legendariska vandringsskornas arv. Dina läderskor från Scarpa är redo att användas direkt ur skokartongen, det är dock viktigt att noggrant tvätta bort smuts och lera efter varje användning. För att dina skor ska hålla så länge som möjligt gör du också bäst i att kontinuerligt behandla de med impregneringsmedel. Även skor i Gore-Tex material kräver rengöring. För att förhindra smuts från att lagras och skada fodret är det viktigt att du tar ut och noggrant rengör innersulan med varmt vatten.

Scarpa skor online på Footway

När du vill handla Scarpa skor i Sverige kan du fynda bland det stora utbudet Footway erbjuder. På vår butik online hittar du allt från klätterskor till vandringsskor och moderna löpskor för dig som kräver rejält stöd. Med våra snabba leveranser får du hem dina skor innan du beger dig ut på nästa vandringstur eller löprunda. Vi vet att även den bästa friluftsupplevelsen kan förstöras av fel par skor, därför erbjuder vi dig alltid 180 dagars öppet köp.

Rea
Scarpa - Visual Canvas Lipgloss
1007 kr
1549 kr
Scarpa
Visual Canvas Lipgloss
Info
Rea
Scarpa - Kailash GTX Taupe-Cigarr
2137 kr
2849 kr
Scarpa
Kailash GTX Taupe-Cigarr
Info
Rea
Scarpa - Cosmopolitan
1359 kr
1599 kr
Scarpa
Cosmopolitan
Info
Rea
Scarpa - Mythos Pro GTX Wmn Ebony
3527 kr
4149 kr
Scarpa
Mythos Pro GTX Wmn Ebony
Info
Rea
Scarpa - Veloce Wmn
749 kr
999 kr
Scarpa
Veloce Wmn
Info
Rea
Scarpa - Cosmopolitan White dalhia
1345 kr
2069 kr
Scarpa
Cosmopolitan White dalhia
Info
Rea
Scarpa - Force Wmn
1039 kr
1599 kr
Scarpa
Force Wmn
Info
Rea
Scarpa - Force
1039 kr
1599 kr
Scarpa
Force
Info
Rea
Scarpa - Vapor V Wmn
909 kr
1399 kr
Scarpa
Vapor V Wmn
Info
Rea
Scarpa - Instinct
1039 kr
1599 kr
Scarpa
Instinct
Info
Rea
Scarpa - Cosmopolitan White Milk
1552 kr
2069 kr
Scarpa
Cosmopolitan White Milk
Info
Rea
Scarpa - Kinesis Pro GTX Ebony
3569 kr
4199 kr
Scarpa
Kinesis Pro GTX Ebony
Info
Rea
Scarpa - Cosmopolitan Orange Rio
1552 kr
2069 kr
Scarpa
Cosmopolitan Orange Rio
Info
Rea
Scarpa - Cosmopolitan Iris Milk
1759 kr
2069 kr
Scarpa
Cosmopolitan Iris Milk
Info
Rea
Scarpa - Visual Canvas Splash
1317 kr
1549 kr
Scarpa
Visual Canvas Splash
Info
Rea
Scarpa - Cosmopolitan Iris Rio
1759 kr
2069 kr
Scarpa
Cosmopolitan Iris Rio
Info
Rea
Scarpa - Kailash GTX Wmn Fog Taupe
2422 kr
2849 kr
Scarpa
Kailash GTX Wmn Fog Taupe
Info
Rea
Scarpa - Kailash GTX Taupe
2137 kr
2849 kr
Scarpa
Kailash GTX Taupe
Info
×

Välj storlek för att visa skor som passar dig!

×
Så skönt! Nu är den sparad!
Och där hamnade en favorit till i samlingen :)
Avdelning
VarumärkeScarpa
Mina favoriter
  • Här så kommer alla dina favoritskor sparas!
För att hålla reda på vilka skor du har varukorgen, vilken storlek du valt att filtrera på mm. använder vi så kallade cookies. Genom att fortsätta surfa på Footway.se godkänner du att vi gör det.×