Mode och trender

Färgexplosion i höstmörkret

Hösten 2017. Sommarens sandaler och sandaletter känns väldigt avlägsna. Men, en av fördelarna med att gå in i månaderna när löven börjar falla från träden och luften blir kyligare är tveklöst höstmodet. Alltid snyggt. Häng med så kollar vi på höstens färger.

Vi har ju som bekant en extra förkärlek för skor och har givetvis stenkoll på höstens måsten. Vill du möta det som kan vara årets mysigaste årstid med stil? Låt oss på Footway guida dig genom höstens trender. Först ut är damskorna.

Höstens signum är att trygga färger som svart, grått och brunt utmanas av olika röda nyanser, djurmönster och kaxig metallic. Den hetaste höstfärgen är tveklöst vinrött/burgundy. Mixade material är stort och vi ser en hel del lack. Till många fötters glädje är klackarna ganska låga. Krossklackarna har gjort entré och är trots sin stabilitet både lätta och snygga – en oslagbar kombination.

En klassiker: de ankelhöga bootsen

De ankelhöga bootsen, som finns i både nättare och robusta varianter, är alltid gångbara och ett måste i basgarderoben. De är lika snygga till jeans som slacks och tights, funkar alltid till vardags och kan enkelt dressas upp till after worken. Bootsen har ofta jordnära och diskreta färger. Sixtysevens mockafärgade boots är bara ett exempel.

Stövletter

Stövletternas spetsiga tå har fått sällskap av en mjukare rund. Bland stövletterna ser vi många exempel på mixade material. Som Calvin Kleins Narla velvet snake print, som kombinerar höstens mest populära djurmönster – ormskinnsimitationen – med en kaxig klack i metallic.

Nudes stövlett Gill Nero saffiano softy är ytterligare ett exempel på ett lyckat möte mellan olika färger och material. Här är det svart läder som bärs upp av brun klack.

Ytterligare en klassiker: stövlarna

Stövlarna har definitivt kommit för att stanna. Av flera anledningar. De går att matcha till allt och passar perfekt när snöslasket dyker upp. Sist, men inte minst, är de galet snygga. Vårt sortiment rymmer stövlar för alla smaker. Tyska Tamaris, som alltid levererar sköna och stilrena skor, har tagit fram en svart läderstövel med  5,5-cm-klack. Perfektion i dess rätta bemärkelse, om du frågar oss. Är du ute efter något billigare? Kolla in Duffys, som står för ett prisvärt alternativ i tyg och med lägre klack.

Inte lika klassiska som stövlarna som slutar strax under knät och har låg klack, men väldigt populära, är de lårhöga overknee-stövlarna. Många matchar dem med tights och oversize-tröja, riktigt snyggt. Overknee-stövlar finns med såväl skyhöga som låga klackar – valet är ditt.

Tidigare inlägg Nästa inlägg

Du kanske också gillar

Inga kommentarer

Lämna ett svar