Nyheter

Bonde söker skor

Vilka skor passar bäst för en fårbonde? Vi lät Helena ta med ett par Lacrosse-gummistövlar bland får, hundar och trädgårdspyssel i vårsolen. Hundpromenader och fårvallning visade sig vara utmärkta sysslor för de gula härliga stövlarna.

Det råkar vara så att jag är mycket förtjust i gult. Färgen gör mig glad, helt enkelt. Kanske för att det är påskens färg (min favorithelg), kanske för att solen är gul, eller tussilago, påskliljor och allt annat som hör våren till. Vad kan då vara mer passande än att testa om Lacrosse Hampton II Women’s 6” Yellow fungerar för en fårbonde mitt i lamningen – just kring påsk.

Modell: Hampton II – Women’s 6″ Yellow
Artikelnummer: 54925-01
Testad av: Helena Jansson
Skotyp: Låg gummistövel
Tillverkare: Lacrosse
Bra för: Normallånga hundpromenader i fuktigt kort gräs, valla får i hyfsat välbetad hage, allmänt häng i fårstallet
Mindre bra för: Löpning och nobelmiddag
Betyg: 4.2/5

Vad kan jag säga om mina härligt gula gummikängor? Jo, passformen är förvånansvärt god. Jag skulle kanske inte gå i tre timmar med mina 8 hundar i dem, men en dryg timmes tuff promenad är helt okej i skog och mark. I övrigt är de sköna att ha på sig i timmar med lite mer blandad aktivitet. Torr om fötterna både i regn och allehanda kroppsvätskor i samband med att lamm har kommit till världen.

Dessutom har några tackor nyfiket försökt gnaga på dem (i tron att det var jättemaskrosor kanske) utan att lyckas orsaka någon skada. Enkla att dra på sig med de stora praktiska hällorna. Just den här påsken var de dock snäppet för kalla. Idealtemperaturen för att använda dem ligger runt 5-10 plusgrader utan några extra sockor och dylikt.

lacrosse_gummistövlar_4

Skor som är enkla att dra på sig har en tendens att bli flitigt använda på en gård. Jag har sprungit runt hos fåren, både inne och ute, hängt med hundarna, åkt till affären för att handla godis (nödvändighet för att klara av 77 tackor som ska lamma), pysslat i trädgården.

Eftersom de är så fina (sade jag att jag tycker om gult?) har jag noga aktat dem för tänderna på en tremånaders border collie-valp samt faktiskt tvättat dem en gång. Milt diskmedel och skurborste så var de som nya. Fast jag är faktiskt besviken över att jag inte lyckades smutsa ner dem värre. Det är som att allt de utsattes för bara rann av dem. Kort sagt ett mycket bra val för en fårbonde med en massa glada hundar och begränsat med tid för skovård.

Här hittar du den exakta modellen på Footway 
Här hittar du alla Lacrosse-skor på Footway

Tidigare inlägg Nästa inlägg