Mode och trender

DE PERFEKTA NYÅRSSKORNA

Nyår är högtiden då vi lever ut och tar på oss det bästa vi har. Vi kickar det gångna året i baken och blickar förväntansfullt mot det nya. I år firar jag nyår i Italienska alperna och för att stå stadigt på snygga fötter har jag två par skor för kvällen, du kan läsa varför längre ner!

Kom ihåg att beställa dina skor senast 27 december för leverans till nyår.

Höga klackar är för mig ett givet val och jag vill gärna ha en sko som känns som ett smycke. Känslan av att platsa perfekt i vilken 007-miljö som helst, att satsa lite extra på material, färg och detaljer som andas lyx och extravagans, det är vad jag vill ha det på nyårsafton. I år satsar jag på ett par pumps i mocka med hög klack, mandelformad tå och detalj i Swarovskikristaller som kommer från danska A Pair. Deras skor är kända för att vara bekväma, personliga och vackra. De designas i Skandinavien och tillverkas i Italien, för mig är det bästa möjliga kombination. För dig som fortfarande letar inspiration har jag tagit fram ytterligare sju härliga skor som är perfekta till nyår.

Tips på de perfekta skorna till nyår

  • Om du har kläder som gnistrar och glimmar satsa på ett par klassiska skor i lyxigt material som dessa pumps från Clarks.
  • Vill du satsa på ett par med lite högre klack tycker jag om dessa tidlösa pumps från Tiger of Sweden eller varför inte ett par stiletter i silver?
  • För dig som letar efter en något lägre klack är dessa rosettprydda pumps som en dröm.
  • Sugen på skor helt utan klack? Slip-ins är fint och dessa i nude passar till en färgsprakande outfit.
  • Om du letar efter ett par skor med extra allt kanske ett par gyllene skor från Polo Ralph Lauren som verkligen andas nyår eller denna fantastiska röd/rosa klack i satin kan passa perfekt.

Att bära höga klackar under en hel kväll är inte alltid det mest bekväma man kan sysselsätta sig med. Men det finns hjälp för att orka skrida fram en hel kväll. Något som fungerar väldigt bra för mig är en inläggssula i gelé. Ofta hjälper det med en sådan lite mindre variant som man placerar precis under trampdynorna för att fötterna ska vara glada långt in på morgontimmarna. Till pumps utan remmar använder jag ofta gelé-strips som fäster precis ovanför hälen. Då sitter skorna stadigare på tycker jag!

Du har säkert, precis som jag, likt bambi på hal is halkat runt på klackar för att ta dig till och från festen eller klafsat i snömodd som förstört dina finaste favoritskor för att se på fyrverkerier. Knepet för att inte fortsätta med det är ett par ombytesskor. Ofta använder man ju inneskor på själva festen och ett par skor som tar dig till och från festen på stadiga fötter är toppen att byta om till. För det passar curlingskon perfekt, dessutom är det en investering som håller flera år och säsonger. Jag gillar curlingskon Elin från Shepherd, den känns väldigt klassisk.

Oavsett hur du firar in det nya året hoppas jag du blivit inspirerad till valet av skor för kvällen. Så på med de tillfälliga snöskorna, packa ner finskorna i en skopåse och du är redo att kliva in i det nya året på både stadiga och snygga fötter.

Gott nytt år!

Kom ihåg att beställa dina skor senast 27 december för leverans till nyår.

Tidigare inlägg Nästa inlägg