Träning

Footway guidar: Så ska du träna 2017

Kämpar du med nyårslöftet? Kanske är det dags för en nytändning på träningsfronten? Bland träningstrenderna 2017 hittar vi både pålitliga klassiker och spännande nytänk. Följ med så kollar vi hur du ska träna 2017.

High-tech-träning

Ju smartare våra prylar blir, desto vanligare blir dom i samband med träning. Under 2017 kan vi vänta oss ännu fler träningsappar och träningstillbehör. Med hjälp av klipska klockor och allvetande armbandsur blir träningen enklare att göra, följa och sprida. Toppen!

Träna med kroppsvikt

Träna 2017: lizard walk

Prova Lizard Walk för en ny utmaning

Enligt en stor fitnessundersökning i USA så fortsätter kroppsviktsträning att kvala in bland de mest populära träningsformerna. Konstigt vore det väl annars. Att träna med kroppsvikten är enkelt, billigt och kan göras var som helst. Under 2017 tar de djuriska rörelserna mer plats på gymmen och vi ska röra som ödlor, grodor och massvis med andra svinjobbiga övningar. Träna 2017 med den egna kroppen!

Styrketräning

Träna 2017: basövningar

Satsa på tunga övningar för hela kroppen

Många konditionstränande killar har fattat att musklerna behövs, samtidigt som många tjejer insett att de inte ser ut som Arnold Schwarzenegger om de tränar styrka. Att bygga en stark kropp kommer vara toktrendigt 2017. Om du är ny: spana på enkla styrkeprogram som Starting Strength eller Stronglifts 5×5. Styrketräningen 2017 handlar nämligen inte om biceps-curls (om det inte är Disco Fredag förstås) utan om rejäla övningar som är tuffa för hela kroppen, som knäböj, marklyft, frivändningar och massa annat kul.

HIIT

I spåren efter Crossfits enorma framgångar så fortsätter High Intensity Interval Training (HIIT) att öka i popularitet. Träningsformen innebär maximal, eller nära maximal, ansträngning och är mycket effektivt för hjärtat. Du behöver inte hoppa på Crossfit-tåget, det kryllar av olika sätt att träna intensivt och i intervaller.

Träna i vatten

träna 2017: träna i vatten

Amerikanska träningssajter skriver allt mer om att träna i vatten, och inte bara genom att simma utan även intervall-pass,vattenjogg och massa annat. Samtidigt ser vi i Sverige hur Swimrun-tävlingarna ökar i popularitet. Simning och vattenträning är skonsamt i och mitt i all ”träna tills du dör”-hets passar det perfekt.

Oavsett vad du vill träna 2017 så hittar du massvis med träningsskor bland våra löparskor och walkingskor.

Tidigare inlägg Nästa inlägg