Mode och trender

Herrmode: Footways guide till våren 2017

Nu har vi kommit förbi den mörkaste tiden på året och våren är inte långt borta. Därför vore det väl bra med en genomgång av vårens herrmode?

Orkar du inte läsa allt? Kolla den här checklistan för att vara synkad med vårmodet.

  • Mönstrat gäller – särskilt camo och leopard
  • Markerade och breda axlar på kavajen
  • För snygg streetstil, satsa på hoodie
  • Ryggsäcken gör comeback
  • Låt byxorna sitta högt

Den stundande vårens herrmode präglas av både attityd och nedtonad stil. Här finns leopardfärgade, gallskrikande plagg och stillsamma cleana sneakers.

Överlag syns en tydlig fabless för det mönstrade. Randigt, leopardfärgat, kamouflage och massa andra roliga mönster har gjort entré på visningar över hela världen. Just leopardmönstrat blir vanligare hela tiden och i vår kanske det känns mindre läbbigt att prova? Många store modehus har nämligen smygit in rovdjursmönstret under några säsonger nu.

Herrmode våren 2017

Gucci, Dolce & Gabbana, Coach.

Blicka bakåt för snyggt herrmode

I vanlig ordning kan man med fördel blicka bakåt, nämligen mot 1980- och 90-talen. Här hämtas inspiration till t-shirts med tryck och sneakers men för oss killar är det en sak som sticker ut lite extra: de markerade axlarna. Det verkar som om den slanka kavajen, tillsammans med de tajta jeansen, slutligen gör sin uttåg den här säsongen.

Som det inte vore nog så gör även hoodien comeback, och vill du vara säker på att pricka in det bästa streetmodet lär du genast införskaffa en svart hoodie, gärna med tryck. Matcha med en klassisk ryggsäck, som också återvänder med bravur.

Skippa de snortajta jeansen som tycks vara på väg bort, men det betyder inte att du ska gå klädd som Fred Durst – sikta på välsittande jeans, inte för tajt, inte för löst. Glöm inte bort att dina jeans gärna får ha hög midja, och det gäller inte bara jeans utan alla sorters byxor.

MSGM, Versace, Louis Vuitton.

MSGM, Versace, Louis Vuitton.

Herrskor för våren

Skotrender för herrar går sakta framåt, med betoning på sakta. För när det gäller herrskor så är klassiska herrskor aldrig fel – de får ofta benämningen tidlösa av en anledning. Men om du vill spejsa till det lite extra, kolla efter klassiska Oxfords eller Derby-skor med färgglad sula. Tänk också på att sulan gärna får vara lite större i år, inspirationen hittas hos punkarna.

För tjejer är det inte fel med strumpor i klackskorna. För herrarna gäller detsamma, fast i sandalerna. Det som i modekretsar kallas ”normcore”, ett samlingsnamn för naturligt och alldagligt mode, gäller i vår. Särskilt med strumpor i sandalerna, som med fördel får vara i läder.

När det kommer till våra älskade sneakers har både diskreta, stilrena sådana och retrodoftande 80-talsskor synts på visningarna. De sistnämnda har dock figurerat något mer frekvent, och passar även bättre med en lite mer dressad stil. Sen får vi inte glömma att både Nike och adidas släppt, och fortsätter släppa, futuristiska sneakers. Om du väljer lite mer stilrena sneakers, spana efter material som mocka och läder.

Det var allt för den här gången. Vad tycker du om vårens herrmode? Och vilka blir dina favoritskor i vår? Spana runt bland alla våra skor på sajten, kanske hittar du något extra snyggt just idag?

 

Tidigare inlägg Nästa inlägg