Mode och trender

Skor i julklapp

Vad ska man köpa i julklapp till pojkvännen? Eller mamma och kusinen på 7 år? Det är inte lätt att tänka klart i julstressen och det är lätt att falla ner i fällan att impuls köpa vad som helst. Haka på när på Italien-fantasten och frilansaren Sandra Sahlen snackar skor i julklapp.

Jag har listat julklappar som passar till henne, honom och till barn. Det handlar om skor såklart, något alla använder varje dag och som jag själv skulle uppskatta enormt om någon gav mig. Vilka skor man väljer att använda är väldigt personligt så det är viktigt att välja ut ett par som passar personligheten.

Gillar den här personen en specifik färg eller material? Använder hon skor med eller utan klack? Att fråga någon annan som också känner personen om råd är ett bra tips på vägen.

Julklapp till henne

Jag tänker att antingen får mamma en snygg klack eller något riktigt mysigt att ha på fötterna hemma. Min mamma behöver en klassiker, skons motsvarighet till klänningens ”lilla svarta”, och jag hittade den här klackskon. Den är så fin och passar till alla tillfällen, mamma kommer känna sig lyxig när hon använder de här skorna. Och kolla på dessa härliga fårullstofflor, de är perfekta för mys hemma!

Julklapp till honom

Min pojkvän är Italienare och det är inte lätt att hitta rätt julklapp till honom. I Italien är det viktigt med bra material, hög kvalitet och att det känns genuint genomarbetat, de är så kräsna. Så jag har letat och letat och har nu hittat denna sko till honom. Jag tror att han kommer uppskatta en modell och färg som känns tidlös och som kommer hänga med överallt. Dessutom gillar jag att det är ett svenskt märke. Om jag hade jag letat julklapp till exempelvis pappa, svärfar eller morfar hade det blivit en toffel att ha inomhus. Det är något de aldrig skulle unna sig att köpa själva men som de skulle använda hela tiden.

Julklapp till barn

Min kusin är ute och leker hela tiden och kommer säkert ladda upp till snöbollskrig på jullovet. Så jag vill ge en julklapp som kan används utomhus, är vattentät och som håller värmen bra. Jag har hittat en stövel som tål lite utan att kännas vuxen och tråkig. Barn har så mycket spring i benen och då är det skönt att bara kunna kliva i och ur sina skor snabbt och enkelt själv tänker jag.

Utöver det jag hittat ovan finns det eoner av tillbehör, ett par sköna strumpor, skovårds-kit, impregnering eller skoblock som håller formen på skorna när de inte används till exempel. Sånt köper man inte så ofta till sina egna skor så det kan också vara en uppskattad present att ge.

Hoppas du känner dig lite mindre stressad över att det ska bli rätt klapp till lill-kusinen, pappa och mamma nu. Ett sista tips: smyg ut i hallen eller ring någon och kolla upp så att det blir rätt storlek.

Tidigare inlägg Nästa inlägg