Mode och trender

Snyggt vintermode

Lider du av att det är 50 nyanser av grått alternativt becksvart, snålblåst, regnigt och kallt ute under vinterhalvåret? Gör inte det, vintermodet är fantastiskt och ingen annan säsong levererar så många modemöjligheter.

Lager på lager i olika material är ett genomgående ledord och det finns massor av härliga skor att matcha med. Mixa material som skinn med stickat, sammet med spets och metallic, leopardmönstrat med lackbyxor och ”den lilla svarta” med varma vinterboots och fluffig fuskpäls. Oändliga möjligheter som sagt. Jag har pockat fram ett par exempel som jag tycker är extra snygga på vintern.

Vardagsalternativ

För de dagar du inte planerar att ta en långpromenad i många minusgrader är det otroligt snyggt att mixa en lårhög stövel med klack med en kjol/klänning, strympbyxor och en stickad over-size tröja i färg.

Boots made for walking när det har snöat och är kallt är absolut en klassisk känga. Snyggaste boots-modellen gör mig nästan nostalgisk och kommer från Timberland. Till det passar ett bar blåjeans och en senapsgul stickad tröja, som gärna får ha en kul detalj som en volang på axeln, perfekt. Till båda dessa vardagsalternativ är det snyggt att addera vinterns it-ytterplagg – en stor fluffig jacka i teddymaterial.

I ett tidigare inlägg tipsade jag om curlingkängan, och jag vill verkligen slå ett slag för den modellen. Ska du ut på tur utan att bli sur för att det är kallt finns det, enligt mig, inte en snyggare klassiker att sätta på fötterna. Dessutom finns det många snygga modeller och färger, sök på Curlingkängor så får du se!

Superlyxigt alternativ

Att mixa material är något av det härligaste som finns, som bonus även det snyggaste som finns. En silkesblus tillsammans med en stickad varm och mjuk cashmere-tröja, ett par skinnbyxor som är av den ankelkorta modellen tillsammans med en riktigt stor halsduk och mössa i varmt material är så fint. Vilka skor ska du ha till det? Ett par svarta ankelboots med klack i en modell som är en riktig favorit hos mig, den är alltid fin oavsett outfit. Antingen toppar du det hela med en strumpa som har en rosett som sticker fram ovanför kanten på skon eller med ett par mönstrade strumpbyxor. Avsluta med en lång kappa i ull och du är rustad för att befinna dig utomhus. Och glöm inte handskar som gärna får matcha mössa och halsduk!

När du är klar för dagen och bara vill ta hand om dig själv hemma i värmen finns inget bättre alternativ än att kliva i ett par sköna tofflor. Väljer jag till mig själv blir det dessa rosa fårskinnstofflor från Sheperd. Här kommer även tips på toffel i teddy till mannen eller om du letar efter en riktigt mysig toffel för barnen att ha inomhus. Så att alla har något varmt och skönt på fötterna där hemma!

Ut i backen med en snowracer, skrid fram genom snömodden och tackla vattenpölarna med varma, snygga och torra fötter så kommer vinterhalvåret kännas superhärligt. Lägg till ett leende så ska du se att det när som helst är dags att plocka fram bikini och filp-flops!

Ett sista tips – våga bära färg. En röd, rosa eller smaragdgrön detalj kommer liva upp både din och din omgivnings tillvaro i vintermörkret, jag lovar!

 

 

Tidigare inlägg Nästa inlägg