Vandring

Stabil Graninge-känga för vandring

Jag som testat kängan har vandrat i skog och fjäll de senaste 25 åren och emellanåt, när jag besöker civilisationen, jobbar jag som naprapat i Vaxholm. Graninge-kängan har suttit på mina fötter under knappt fyra månaders tid.

Modell: Graninge 5610629 Black
Artikelnummer:  47131-00
Testad av: Lena Craméus
Skotyp: Vandringskänga
Tillverkare: Graninge
Bra för: All typ av vandring
Mindre bra för: en kväll på slottet – promenad på beachen – stadsvandring
Betyg: 4,5

Graninge vet hur de ska tillverka en bra vandringskänga och skon passar mina något smala fötter utmärkt. För mig innebär det bra hälgrepp och att jag har gott om utrymme fram så jag kan röra på tårna. Komforten vid vandring är A och O. Det minsta skavsåret kan få en vacker tur att bli till en plåga – därför, ha alltid med skavsårsplåster på turen!

Jag upplever Graninge-kängan som stabil på både på plan väg och upp- samt nerför berg. Sulan har bra grepp i skog som på klipporna. Den håller torrt i pölar och vid regn. Med andra ord inga fel på konstruktionen den är topp. För min del är sulan något stum för min lätta ???? kropp men ger inga problem.

Snygg färg och bra grepp

Innan du slår till och köper kängor eller skor till din vandring tänk då igenom vad du ska ha dem till, långa eller korta vandringar, skog eller steniga fjäll, lätt eller tung packning. Är dina svar längre vandring med packning i fjällmiljö så rekommenderar jag en stabil känga av god kvalité. Vid kortare turer är idag utbudet oändligt med olika trail-skor.

Jag tycker det är en bra ide att köpa sina kängor på nätet, komforten är det viktigaste och då kan det vara skönt att i lugn och ro prova och gå runt med skorna hemma för att vara säker på att kängorna passar just dina fötter. Sammanfattningsvis tycker gott att Graninge-kängan är ett utmärkt alternativ att få följa med ut i skogen eller upp på vandringen i fjällen. Den har bra komfort, är stabil med bra grepp, håller torrt och inte minst har en mycket snygg färg. Men namnet… Något mer innovativt än 5610629 tycker jag att de kunde komma upp med.

Här hittar du skorna på Footway
Här hittar du alla Graninge-skor på Footway

Tidigare inlägg Nästa inlägg