Uncategorized

Trendspaning vår/sommar 2018

Det finns få saker som triggar igång vårkänslorna så bra som fågelkvitter, öppna uteserveringar, gator rensopade på sand och vårskor.

Är det inte lite som att fötterna skriker efter att få komma ut, att stoppas ner i ett par öppna sandaler eller klackar med öppen tå? Att slippa stängas in i kängor, lager på lager, stövlar och boots i dova färger? När snön börjar töa och det snart är dags att ställa om klockan till sommartid är det hög tid att börja kika på modet för vår och sommar och planera för vad du vill ha på dig när vinterskorna får vila längst bak i garderoben ett tag.
Vår- och sommarmodet 2018 innehåller en massa härliga godbitar och vi har valt ut ett par trender vi gillar bäst.

Färger
Lavendel, rosa och gul dominerar i vår och sommar tillsammans med metallic och glitter. En säsong med skor utan glitter vore en mardröm, bling på skorna behöver alla lite av. Vill du inte gå all-in med en sko helt i glitter och paljetter kan du satsa på en glittrig och gnistrande detalj.

Material
Naket är inne i vår och sommar. Och nu pratar vi naket som i skor med genomskinliga delar och detaljer. Chanel körde PVC-detaljer på i princip allt på sin SS18-visning och tillsammans med alla genomskinliga stövlar kunde man även se vanliga högklackade skor och sandaler som fick häftiga genomskinliga detaljer och remmar. Det genomskinliga kan även få vara i en färgnyans!

Detaljer
Glitter och paljetter, volanger, stenar och pärlor, rosetter, prickar och serieprint.

Modeller
Cowboy – Har du ett par cowboy boots i garderoben? Tur för dig för det är nämligen en av de största trenderna från catwalken SS18. I vår gäller det att tänka sofistikerad cowboy, byt ut flanellskjortan mot en klänning i siden och du är hemma.

Sneakers – När solen tittar fram vill man inget hellre än att gå ut på promenad. Då är sneakers självklart och i vår är det megatrendigt att vara sport-chic. Det är inne med tjockare sula och futuristiska detaljer men ett par krispiga vita sneakers kan aldrig bli fel.

Remsandaler – Mer feminint än såhär blir det inte. Hög eller låg klack, välj det du är bekväm med för trenden har ingen specifik klackhöjd. Bara det är mycket remmar!

Mules –Trenden håller i sig och även i år ska vi stoppa fötterna i ett par mules. En modell som är så härlig att bara snabbt glida ner i för att osa enkel elegans direkt. Detaljer som volanger och genomskinliga klackar är säsongens trendmåste.

Slingback – Det finns alltid en trend som skapar nostalgi. Slingbacks kastar en rakt in i 80-talet och ska du köpa ett par i vår ska du satsa på taxklack (ytterligare en trend), någon härlig detalj som pärlor eller rosetter och en pastellfärg.

Bubblare
Snygga mönstrade strumpor – Tunna, nätta strumpor som matchas med såväl sneakers som sandaler och högklackat är en av trenddetaljerna som spås öka i popularitet under 2018. Ett par annorlunda strumpor får vilken outfit som helst att sticka ut lite mer.”

Tidigare inlägg Nästa inlägg