Uncategorized

Vuxenskor för blöta dagar

Ösregnar det och du måste ta dig från A till B och samtidigt vara stilig? No worries, det finns faktiskt fina vattentäta vuxenskor.

 

Nu kanske du tänker att det där med funktionskläder och skor inte är något för dig. Men då ber jag dig läsa lite till och hoppas att du ändrar dig till att precis som jag inse alla fördelar med kläder (och skor) efter väder även i vuxenvärlden. Är du väldigt skeptisk? Kolla in den här skon, ett ypperligt exempel på en snygg OCH funktionell sko.

 

Något funktionellt för alla blöta tillfällen

Det finns gott om vattentäta kängor, stövlar och skor som håller vätan borta utan att dra ner stilpoängen. Vill du ta steget från novis till expert väljer du ett par vattentäta skor med Gore-Tex som inte bara håller regnet ute utan även låter foten andas. Högsta möjliga komfort med andra ord. Gummistövlar är ett givet vattentätt val, passar hela året och kan även för vuxna vara fodrade. Men vad finns det mer för alternativ? Det hjälper vi dig med i denna lista med vattentäta skor för olika situationer.

 

Till, på och från kontoret

Den största utmaningen tycker jag är att få till en vattentät sko som håller för en dag till, på och från kontoret. Jag gillar detta alternativ med en högklackad stövlett från Sorel. Fungerar det verkligen inte med en sko hela dagen är det ingen vits med att vara envis. Ha en inomhus-sko som står redo på kontoret att byta om till och använd ditt vattentäta alternativt till och från kontoret.

 

På promenaden

Ska du strosa runt på stan eller ta en powerwalk i parken och det ser ut att kunna börja regna är en gummistövel ett bra alternativ. Tretorn är en klassiker när det kommer till stövlar och de har en fenomenal stövel i chelsea modell som heter Öresund. Även Hunter och Gant har vattentäta skor i chelsea modell som är väldigt fina och passar på både city- och parkpromenaden.

 

På dejten

Ledordet här är snygg, tätt följt av bekväm. För på en dejt vill du inte behöva tänka på vad du har på dig utan bara känna dig på topp. Och blöta fötter har sällan gett mig känslan av att vara på topp. Mina två supertips är Tommy Hilfigers modeller Odette och Oxley. En förstklassig mix av funktion och mode om du frågar mig.

 

På vandringen

Här krävs det lite mer hardcore egenskaper. Bra grepp och stadga kan vara något att lägga på listan av eftersökta funktioner. Givetvis är den vattentäta vandringsskon i materialet Gore-Tex så att foten kan andas under vandringen. Jag har själv i ur och skur oavsett säsong använt ett par stövlar från Graninge i stallet och kan gå i god för att de står för enastående kvalitet. Deras vandringskänga 56629 är vad jag skulle sätta på mig inför en vandring oavsett vad väderleksrapporten säger.

Tänker du att ”nej, jag tänker våga vägra vattentätt” kanske en galosch trots allt kan vara en värd investering att kika på. Galoschen är en bra lösning som är enkel att trä av och på dina skor och får dem att hålla lite längre om de används när det är blött ute.

Tidigare inlägg Nästa inlägg