Expanderande e-handelsföretag

Footway, grundat 2010, är ett svenskt e-handelsbolag som bedriver verksamhet inriktat på skoförsäljning. Totalt erbjuder Footway idag mer än 650 olika skovarumärken till kunder i Sverige, Finland, Norge och Danmark.

Förvärvningar

Bolaget har sedan start expanderat kraftigt organiskt och genom förvärv. Under 2013 förvärvade Footway skobutiken Heppo av CDON Group via inkråmsförvärv och därtill förvärvades majoriteten av aktierna i Brandos. Dessa förvärv har bidragit till att skapa en ännu starkare e-handelsplattform. Under 2015 förvärvades inkråmet i löparskospecialisten RunForest.

Footway i flera länder

För att ta tillvara på den potential som finns inom e-handel så har Foot­way byggt en plattform och organisation anpassad för multipla länder och stor sortimentsbredd.Efterfrågan är, som resultat av marknadsföring och genomförda förvärv, större än vad Bolaget i dagsläget kan tillgodose. Analysen av sortimentet visar tydligt på tillväxtpotentialen i att lagerföra större kvantiteter av högt efterfrågade produkter. Genom att stärka Bola­gets finansiella resurser kan Bolaget bättre möta efterfrågan och därigenom öka tillväxttakten.

Preferensaktier

För att möjliggöra ökad tillväxt enligt ovanstående resonemang har styrelsen beslutat att tillföra Bolaget ytterligare finansiella resurser dels genom en riktad stamaktieemission, som genomfördes under april månad 2015 om totalt 50 MSEK, dels genom nyemission av preferensaktier om 80 MSEK. Styrelsens förslag till beslut om nyemission av preferensaktier godkändes vid extra bolagsstämma den 1 juni 2015.
×
×
Så skönt! Nu är den sparad!
Och där hamnade en favorit till i samlingen :)

30202 träffar
För att hålla reda på vilka skor du har i varukorgen, vilken storlek du valt mm. använder vi så kallade cookies. Genom att fortsätta surfa på Footway.se godkänner du att vi gör det.×