Integritetspolicy


Skydd av din integritet

Footway Group AB, org.nr 556818-4047, är personuppgiftsansvarig och ansvarig för att skydda dina personuppgifter. Vi på Footway är fullt dedikerade att skydda din integritet. Om du har några frågor om hur vi skyddar din integritet kan du skicka e-mail vårt dataskyddsombud på oss@footway.se.


Så här använder vi ditt namn och dina kontaktuppgifter

Leverera beställningar till dig. Skicka servicemeddelanden t.ex. leveransinformation. Skicka dig information per e-mail, sms eller post gällande våra nya produkter och tjänster. För att förebygga och upptäcka bedrägerier mot antingen dig eller Footway – tråkigt men väldigt viktigt. Visa annonser från Footway för dig när du surfar på webben. Så att du ska kunna se vår nyaste produkter och erbjudanden. Ta reda på vad du och andra kunder gillar. För att säkerställa att vi ger dig vad du vill ha och för att kunna ligga före konkurrenterna. Du måste naturligtvis inte ge oss några av de här personuppgifterna, men om du inte gör det kan du kanske inte köpa från sajten, och du lär inte kunna få bästa möjliga kundupplevelse. Men det är ditt val, och vi respekterar det.


Din kontakthistorik hos oss

Vad du har sagt till oss, exempelvis per telefon, e-mail eller på sociala medier använder vi för att fullfölja vårt avtal samt att göra vårt service till dig bättre. Informationen används även i internt utbildningssyfte för att vi ska kunna fortsätta förbättra vår service.


Köphistorik och sparade varor

Vad du har köpt och vad du har sparat i din varukorg är viktig information för att vi ska kunna sälja, ge support samt hantera returer. För att hela tiden förbättra vårt sortiment använder vi data från köp och returer vid våra inköp.


Information om hur du använder vår webbplats

Information som du ger oss när du surfar på Footway, som tex IP adress och enhetstyp, använder vi för att förbättra din shoppingupplevelse samt för att förebygga och upptäcka bedrägerier mot antingen dig eller oss – tråkigt men väldigt viktigt – och för att uppfylla våra juridiska skyldigheter kring att hantera information om dig.


Information från länkade konton

Om du länkar dina Google- eller Facebookkonton till oss använder vi dessa för att möjliggöra för dig att enkelt logga in på vår webbplats utan att behöva skapa ett särskilt konto.


Så här delar vi information om dig

Vi kommer aldrig att sälja några av dina personuppgifter till tredje part – exempelvis ditt namn, din adress, din e-mailadress eller dina kreditkortsuppgifter. Vi vill förtjäna och behålla ditt förtroende, och vi anser att detta är absolut nödvändigt för att vi ska kunna göra det. Vi delar dock med oss av dina personuppgifter till följande kategorier av bolag, som en viktig del i att kunna erbjuda våra tjänster till dig: Bolag inom Footway Group AB, våra samarbetspartners för tex betallösningar, frakt och lager. Tjänsteleverantörer som hjälper oss med tex utveckling, support, myndigheter och kreditupplysningsbolag som behövs för att vi ska kunna leverera vad vi lovar. Vi kan komma att förse tredje part med aggregerad men anonymiserad information om och analyser av våra kunder, och innan vi gör det ser vi till att du inte kan identifieras genom den informationen. Eventuellt utlämnande av persondata i anslutning till hel eller delvis försäljning av verksamheten kommer ske enligt vid tidpunkten gällande lagar för persondata.


Marknadsföringsmeddelanden

För att hålla dig informerad om oss, dina order och för att hjälpa dig hitta nya produkter kan vi skicka meddelanden per e-mail och sms. Du kan när som helst be att vi slutar skicka marknadsföringsmeddelanden till dig. Observera att eftersom Footway består av ett komplext nätverk av många olika system kan det ta några dagar innan alla system är uppdaterade, så du kan eventuellt få fler meddelanden från oss medan vi behandlar din begäran. Att stänga av marknadsföringsmeddelanden innebär inte att vi slutar skicka supportmeddelanden om tex dina beställningar.


Annonser för Footway på nätet

Vi ägnar oss också åt onlineannonsering för att hålla dig informerad om vad vi sysslar med samt hjälpa dig att se och hitta våra produkter. Liksom många andra bolag visar vi Footway-annonser för dig när du besöker andra webbplatser och appar. Vi gör detta med hjälp av en mängd olika digitalmarknadsföringsnätverk och annonsplatser, och vi använder en rad olika annonstekniker som erbjuds av vissa sajter och sociala nätverk. Annonserna du ser bygger på information som vi har om dig eller om din tidigare användning av Footway (t.ex. din sökhistorik på Footway och innehållet du har läst på Footway) eller om Footway-annonser som du har klickat på förut.


Registerföring av information om dig

Vi sparar information om dig så länge vi har ditt samtycke, eller så länge som det behövs för att vi ska kunna tillhandahålla produkter och tjänster till dig. Om det finns rimliga skäl eller om det krävs för att vi ska kunna uppfylla juridiska krav, lösa konflikter, förebygga bedrägeri och missbruk eller hävda våra allmänna villkor, kan vi också behålla vissa av dina personuppgifter, även efter att du har dragit tillbaka ditt samtycke.


Dina rättigheter

Du har många rättigheter gällande dina personuppgifter. Tex rätten att få veta vad vi lagrar och hur dina uppgifter används, rätten att begära rättelse av felaktiga uppgifter, rätten att begära att vi raderar dina uppgifter samt rätten att göra invändning till den lokala dataskyddsmyndigheten (EU's nationella dataskyddsmyndigheter).


Förändringar av hur vi skyddar din integritet

Vi kan komma att ändra den här sidan från tid till annan, så att den återspeglar hur vi behandlar dina personuppgifter. Om vi gör betydande ändringar kommer vi att tydliggöra detta på Footway-webbplatsen eller i andra Footway-tjänster, eller genom andra kontaktvägar, t.ex. e-mail, så att du kan granska ändringarna innan du fortsätter att använda Footway.


Kakor

Vi använder kakor på vår webbplats. Olika typer av kakor används av olika anledningar. Här beskrivs vilka olika typer vi använder och varför. Funktionskakor möjliggör att kan du navigera på webbplatsen och använda våra funktioner, till exempel "Lägg till kundvagn" och "Spara favorit". För att förbättra webbplatsens funktionalitet och din shoppingupplevelse tillåter Analyskakor oss att mäta och analysera hur våra kunder använder webbplatsen. När du surfar eller handlar hos oss kommer Kundtjänstkakor att komma ihåg dina val (som ditt språk eller din plats), så vi kan göra din upplevelse så smidig som möjlig och mer personlig. Annonskakor används för att visa annonser som är relevanta för dig. De begränsar också antalet gånger du ser en annons samt hjälper oss att mäta effektivitet och förbättra vår annonsering. Tredjepartskakor används av samarbetspartner som bidrar till att göra våra erbjudanden intressantare för dig. Därför sparas temporära kakor från samarbetspartners på din enhet. Detta är till exempel uppgifter om vilka produkter du har tittat på. Syftet är att kunna visa dig erbjudanden som så bra som möjligt motsvarar dina intressen.


Genom att använda vår webbplats godkänner du att ovanstående typer av kakor placeras på din enhet och att vi får tillgång till dem när du besöker webbplatsen i framtiden.


Hur kan jag förhindra att kakor sparas? De flesta webbläsare går att konfigurera så att du helt kan blockera användningen av kakor. Tänk då på att din användarupplevelse kan påverkas och du kanske inte kan utnyttja vissa funktioner på vår webbplats.


Ytterligare information om kakor kan du hitta på http://ec.europa.eu/ipg/basics/legal/cookies/index_en.htm


Kontakta oss

Vi blir alltid glada av att prata med våra kunder. Och för det fallet att du inte är nöjd med något är vi extra tacksam för att du hör av dig direkt till oss. Förhoppningsvis kan vi hjälpa dig samtidigt som det ger oss en möjlighet att förbättra oss framåt oss@footway.se.
28457 träffar
När du surfar här tillåter du cookies. Läs merOK