Ecco, Skor

458 träffar

Från Bredebro till världen

Danska Ecco bildades 1963 i småstaden Bredebro av Karl Toosbuy. Sedan dess har företaget och försäljningen vuxit enormt och idag är märket ett av de större i världen. Det familjeägda företaget har idag nästan 20 000 anställda och deras skor och andra läderprodukter säljs i 88 länder. Ecco tillverkar kvalitetsskor i läder som passar för alla tillfällen. Inom deras utbud hittar du allt från finskor till sportskor – alla gjorda med största omtanke och i hög kvalité.

Läder till flera branscher

Det tog ungefär tjugo år för Karl Toosbys, till en början lilla, företag att växa. Under 1980 nådde företaget en milstolpe och sålde över en miljon skor. Eftersom efterågan på Ecco-skor ökade så mycket valde företag att lägga tillverkningen utanför Danmark, i Portugal. Idag äger Ecco garverier i flera länder, bland annat Nederländerna, Thailand, Indonesien och Kina. Lädret används inte bara till Ecco-skor utan företaget har även lyckats med att till andra delar av modebranschen, till sportindustrin och även till bilindustrin. 1996 bildades Futura, ett forsknings och designcenter som sedermera kom att ersättas av ett annat i Portugal, 2009. Ecco arbetar med ett forskningsprogram hängivet åt att förbättra den påverkan som lädertillverkning kan ha på miljön.

Kreativt lab

Sedan företaget valde att flytta tillverkningen utomlands har flera fabriker upprättats ibland annat Portugal, Slovakien, Thailand, Indonsesien och Kina där cirka 80 procent av produkterna tillverkas. Eccos internationella resa innefattar även ECCO Leather, beläget i nederländska Dongen. Här tillverkas inte bara högkvalitetsläder, det finns även ett så kallat ”kreativt laboratorium” vars syfte är att samla köpare, produktionsledare, designers, marknadsförare och tekniker i årliga Hot-shop tillställningar. Ett perfekt sätt att sammanfoga alla de enskilda delarna som tillsammans ligger till grund för märkets vackra skor.

Dottern fortsatte resan

När Karl Toos gick bort 2004 togs företaget över av dottern Hanni Toosbuy Kasprzak som ytterligare ökade takten på företagets internationella resa, startad av hennes far. Bland annat var det under Hannis ledarskap som företaget öppnade ett garveri och skofabrik i Kina. Hanni har varit mer eller mindre delaktig inom Ecco sedan 21-års ålder, och tillbringade ett år i Indien för att lära sig allt om de olika processerna som innefattas i skotillverkning. Hennes man, Dieter Kasprzar, tidigare designer, är även han inolverad i Ecco – och företag kommer att fortsätta inom familjen.

Ecco på Footway

Eccos resa har pågått länge, men nya marker bryts ständigt, samtidigt som företaget växer och når nya milstolpar. 2013 såldes till exempel 20 miljoner Ecco-skor i världen. På Footway hittar du massvis med snygga skor från Ecco. Välj dina favoriter med hjälp av våra effektiva filter här till vänster. Vi hoppas du hittar vad du söker, lycka till!

Inlägg om Ecco
K
Karl G Qvarfordt -
J
Jerry Gustavsson -
Visa fler inlägg
Flash Black
REA
FÅ KVAR
NYHET
Sida 1 av 8

458 träffar
När du surfar här tillåter du cookies. Läs merOK