A Nordin, Skor

3 träffar

A Nordin är ett svenskt företag som formger och tillverkar skor i en skandinavisk designtradition men med en spännande tvist. Inspirationen hämtar de från tidigare stilepoker, arkitektur och klassiska hantverk. En stilren design med omsorgsfullt utförda detaljer är signifikativt för deras formspråk.

I naturmaterial från Sverige

Alla modeller har naturmaterial närmast foten för att ge den bästa känslan. Träskomodellerna har en ergonomiskt utformad sula gjord i fjädrande polyuretanmaterial som gör skon mycket bekväm att gå i. A Nordins kollektioner tillverkas på hantverksmässigt vis i Sverige.

Mor och dotter styr

Företaget grundades 2008 och drivs idag av mor och dotter, Ann-Louise och Lina Nordin. Medan Ann-Louise studerade vid Högskolan för design och konsthantverk i Göteborg blev hon gravid med dotter Lina, som sedan växte upp omgiven av kreativitet och design. Lina Nordin studerade sedan modedesign vid Istituto Marangoni i London and Milan fram till 2012 då hon tog sin examen. Idag är hon designer på A Nordin. I och med Linas hemkomst och inträde i företaget på riktigt så ändrades även inriktningen en aning – från bara klassiska träskor till en bredare inriktning mot mode. Idag erbjuder de diskreta kollektioner präglade av minimalism och läckra detaljer. Förutom de klassiska träskorna tillverkar A. Nordin även kläder, väskor och tillbehör. 2013 berättade mamma Ann-Lousie och dottern Lina att tanken var att designa och erbjuda två hela kollektioner per säsong.

Populära träskor

På Footway hittar du flera modeller från A. Nordin och våra mest populära är, inte särskilt oväntat, träskorna som en gång satte företaget på kartan. Modellerna PomPom ligger i top, men det finns även finskor med fina klackar, och en skön mix av träskor och kängor, sandaler och stövletter. A. Nordin erbjuder klassisk skandinavisk design med effektiva detaljer, perfekta till en avskalad, diskret stil – men även till lite en mer explosiv och skrikig outfit, perfekt om du vill tona ner din stil.

Vackra detaljer

Om du letar efter moderna, vackra och fenomenalt avslappnade skor har du hittat ditt märke i A. Nordin. På många sätt fångar märket det typiska och tillbakadragna skandinaviska uttryckssättet och designen. Och det sker genom små medel, detaljer som uppmärksammas men som inte tar fokus från helheten. Som träskornas vackra blomutsmyckningar, eller det stilfulla spännet på sandalerna, den enkla snörningen på stövletterna och mycket annat.
Omfamna Skandinavien, det enkla, det eleganta och det stilrena. Surfa runt på Footway och hitta just dina favoriter från A. Nordin – skriv också vad du tycker om skorna i en recension så blir vi jätteglada!

Pom Pom
FÅ KVAR
FÅ KVAR
Sida 1 av 1

3 träffar
När du surfar här tillåter du cookies. Läs merOK