Superstar från adidas Originals - ikoniska skor

Superstar sneakers från adidas Originals är några av de mest ikoniska skorna som skapats under 1900-talet. De har tagit sig från basketplanen via hip-hopen till mainstreamkulturen och är här för att stanna. År efter år upptäcks de av nya människor, och den klassiska designen av en skinnsko med den ikoniska snäckformade tådelen känns igen världen över, oavsett om de kommer i den ursprungliga svartvita färgkombinationen, eller i någon cool färgkombination designad av dagens stjärnor.

Skor som skapades för basketplanen men snabbt tog sig till gatan - Superstar

adidas Superstar introducerades 1969, avsedda för användning på basketplanen. De blev snabbt en succé, och några år senare bar 75 % av spelarna i NBA Superstars, mycket tack vare tådelen som såg ut som en snäcka, och som skyddade spelarna från hårda bollar. Under åttiotalet började adidas Superstar användas av hiphoppare världen över, och speciellt gruppen Run DMC gjorde dem världskända. De skrev till och med en låt om Superstar, som de benämnde ”My adidas”. Därefter var steget ut i mainstream-fåran inte långt, och sen dess har Superstar från adidas Originals varit skor att räkna med på sneakershimlen.

Läs skötselråden för dina adidas Originals Superstar

Eftersom materialen på dina adidas Originals Superstar kan variera beroende på vilken modell du köper, rekommenderar vi alltid att du läser produktbeskrivningen och skötselråden för att se hur just dina skor ska skötas på bästa sätt. Generellt kan vi säga att skor gjorda av läder bör impregneras före användning, så stöter de bort fukt och smuts bättre.

adidas Originals Superstar kommer i en mängd variationer

Den ursprungliga designen av adidas Original Superstar var en sko i vitt läder med de tre välkända adidas-ränderna i svart på sidan. Den hade även perforerade hål vid sidan av ränderna för mer lufttillförsel. Längst fram på skon fanns den nu ikoniska snäcktån, och sulan hade ett fiskbensmönster. Idag kommer adidas Superstar i en mängd olika färgkombinationer, material och modeller. Du kan välja mellan kardborreband istället för den ursprungliga snörningen, barnskor, herrskor, damskor, stjärnmönster… du fattar, listan kan göras lång, och här på Footway hittar du ett stort utbud av Superstar från adidas Originals, både för liten som stor!

Skor

|

Sida 1 av 2

×
×
Så skönt! Nu är den sparad!
Och där hamnade en favorit till i samlingen :)

98 träffar
För att hålla reda på vilka skor du har i varukorgen, vilken storlek du valt mm. använder vi så kallade cookies. Genom att fortsätta surfa på Footway.se godkänner du att vi gör det.×