Skor

105 träffar

adidas Flux-skor kombinerar det bästa av två världar

De sista åren har det blivit populärt bland sportskotillverkare att återuppta produktionen av klassiska skor som verkligen har påverkat världen, både på sportarenan och på streetscenen. adidas Zx Flux är ett av de bästa resultaten av en sådan re-make. Här har man tagit det bästa av Zx 8000, Torsion-sulan, och kombinerat den med en snygg, ren och stilfull design som kommer i en mängd färger och även coola mönsterkombinationer.

adidas Zx Flux har en anrik historia

Under 1988 lanserade adidas Zx-serien, där utgångspunkten var att löpare behöver olika skor beroende på vilken typ de är. Det kanske låter självklart idag, men på åttiotalet var det inte det, och ZX-serien revolutionerade verkligen löparvärlden. Zx 8000 var den första biomekaniska sulan/skon, som tillät hälen att röra sig fritt i förhållande till resten av foten och därmed fick man bättre stabilitet och kontroll. En annan poäng med skon var att den skulle erbjuda maximal stötdämpning. Man ska ta vara på det som är bra, och det gjorde man på adidas när man 2013 åter lanserade skor med Torsion-sulan - Zx Flux.

Ta alltid reda på vad dina Zx Flux är gjorda av för material

Som alltid med nya skor bör du kolla upp vilket material dina Zx Flux från adidas är gjorda av, då det kan variera mellan olika modeller. Kolla skötselråd för materialet, ibland ligger det med i skolådan, annars är det lätt att hitta information på internet. En generell regel för skor är att de bör rengöras endast med ljummet vatten på en trasa eller liten mjuk skoborste, om det inte rör sig om riktigt svåra fläckar. Då kan du eventuellt använda en liten mängd tvättmedel i vattnet, men se då till att torka av skon med enbart vatten efteråt också, och låt skorna självtorka så håller de formen bättre.

adidas Zx Flux blev en snackis inom modevärlden

Av Zx 8000 från 1988 är det i Zx Flux inte mer kvar än just yttersulan. I övrigt har skorna en närmast futuristisk men samtidigt tidlös och stilren design. Det gör att skorna tål de talrika färglanseringarna och mönstertrycken de kommer i. Flux-serien och dess många olika färgkombinationer, men speciellt dess olika mönstrade skor har verkligen blivit snackisar inom modevärlden, eftersom denna typ av färgning av sneakers inte hade existerat tidigare. Zx Flux från adidas hittar du i en otrolig mängd färger och mönster här på Footway, och vi har även barnskor för coola kids!

Relaterat till "adidas flux"
Sida 1 av 2

105 träffar
När du surfar här tillåter du cookies. Läs merOK