Nike Free Run - skor för dig som vill springa mer naturligt

Det finns många poänger med att springa på ett mer naturligt sätt, något som Nike vill hjälpa dig med via Nike Free Run. Sedan 2005 har kulturen runt barfota-löpning vuxit rejält, och tanken är att när vi använder musklerna i våra fötter så som naturen har tänkt att vi ska använda dem så förbättrar vi våra resultat och förebygger skador. I ett par Nike Free Run kan dina fötter ta ut löpsteget fullt ut, och med varje steg blir din löpning då mer naturlig.

Nike Free Run - inspirerade av löpare

I början av 2000-talet började folk få upp ögonen för barfota-löpning och skor som var designade för att ge dig ett så naturligt löparsteg som möjligt. Nike såg den här utvecklingen som något positivt, och idén till Nike Free fick de när de såg löpare sponsrade av Nike som tränade barfota. Tanken är att Nike Free Run ska följa löparens steg och inte tvärtom. Detta åstadkoms genom en flexibel sula med mindre stötdämpning än andra Nike-skor, som alltså anpassar sig efter hur du springer. Detta kan hjälpa dig att bli mer explosiv, med ett par skor som snabbt följer dina rörelser.

Skötselråd för dina Nike Free Run-skor

För att rengöra dina Nike Free Run rekommenderar Nike att du använder en mjuk liten borste (en tandborste går bra) för att borsta bort smuts på utsidan. Blanda sedan varmt vatten och en liten mängd tvättmedel och använd en liten svamp för att ta bort svår smuts. Skölj bort tvättmedlet med en annan svamp som är doppad i vanligt varmt vatten. Lufttorka sedan skorna. Nike rekommenderar inte att du tvättar dina Nike Free Run i maskin.

Nike Free Run - för en naturlig och utvecklad löpning

Nike Free Run är anatomiskt utformade så att alla delar av din fot ska få rulla naturligt i steget, men i motsats mot vissa barfotaskor har de ändå stötdämpning för att skydda dina leder mot slitning. Nike har infört ett måttsystem som går från 0.00 till 10.0, där 10.0 alltså har mest stötdämpning. Det innebär att till exempel Nike Free Run 5.0 ligger i mitten av skalan och erbjuder en medelhög stötdämpning. Det rekommenderas att löpare går och springer in sina nya Nike Free Run gradvis, speciellt om deras muskler inte är vana vid denna typ av fri och naturlig löpning för att undvika muskelsmärtor och andra skador.

Skor

|

Sida 1 av 1

×
×
Så skönt! Nu är den sparad!
Och där hamnade en favorit till i samlingen :)

15 träffar
För att hålla reda på vilka skor du har i varukorgen, vilken storlek du valt mm. använder vi så kallade cookies. Genom att fortsätta surfa på Footway.se godkänner du att vi gör det.×