Predator från adidas - legendariska fotbollsskor

Få fotbollskor är mer legendariska än adidas Predator. Sedan den första lanseringen 1994 har det gjorts 12 olika modeller av skon, alla med olika funktioner, men med den gemensamma Predator-teknologin. Giganter inom fotbollen har alla burit skorna, och med storspelar som till exempel Zinedine Zidane har skon blivit världskänd. David Beckham fick till och med en egen färgkombination till sin ära, den vita skon med röda klassiska adidas-ränder.

Predator, en teknologi som adidas gärna ville utveckla

Predator är egentligen en teknologi, som är utvecklad av den australienska fotbollsspelaren Craig Johnston. När han började coacha juniorfotbollslag i Australien efter sin karriär som spelare började han fundera på utveckling av fotbollsskor, och efter år av utveckling hade han Predator-teknologin färdig. Den bestod egentligen av gummidelar som fästs på fotbollsskorna för att öka friktionen mellan skorna och bollen. Detta hjälpte spelarna att skjuta bättre. När adidas såg hur några tyska fotbollsspelare spelade fantastiskt bra även i snöförhållanden när de hade Johnstons skor på sig ville de såklart utveckla idén.

Ta hand om dina Predators från adidas

Ett par fotbollsskor får såklart utstå mycket slitage, och det ska de också, men det finns sätt att ta hand om dina Predator-skor så de håller längre. Torka alltid av dina Predators efter varje träning eller match för att ta bort smuts och fläckar, och låt dem sedan lufttorka så att inte oönskad lukt fäster sig i lädret. Undvik att tvätta fotbollsskor i maskin, då det kan påverka dem negativt, och låt dem heller inte torka på konstgjord värme som element eller med skovärmare, då det kan torka ut lädret och göra skorna hårda.

Predators finns i en mängd olika varianter

Predatorserien har som sagt varit fantastiskt framgångsrik, och det med rätta. Utöver Predator-teknologin lanserade adidas 2010 en ny teknik i skorna, PowerSpine, som hjälper spelare att behålla skjutkraften vid skottet. Sedan lanseringen 1994 har adidas lanserat 12 huvudlinjer av Predator, alla med underlinjer och till och med bebisversioner. Predators kommer även i en mängd olika färger, och såklart även för junior, barn, dam och herr. Det här är fotbollsskor av rang, och du är i gott sällskap med några av världens bästa spelare när du bär dem.

Skor

|

Sida 1 av 1

×
×
Så skönt! Nu är den sparad!
Och där hamnade en favorit till i samlingen :)

Välj storlek för att visa skor som passar dig!

För att hålla reda på vilka skor du har i varukorgen, vilken storlek du valt mm. använder vi så kallade cookies. Genom att fortsätta surfa på Footway.se godkänner du att vi gör det.×