adidas Spezial - klassiska inomhusskor som blivit moderna igen

Det är ganska häftigt att en sko som adidas lanserade redan 1979 håller än idag för sitt ursprungliga syfte. adidas Spezial som är en handbolls- och inomhussportsko används fortfarande för inomhussporter världen över. Gummisulan är anpassad för snabba rörelser och stopp samt ger en känsla av dubbar, och den mjuka mockaöverdelen anpassar sig fint efter foten. Special har även blivit något av en adidas-klassiker, och hör till den våg av retroskor som under de sista åren verkligen har dominerat modescenen.

Spezial - skor som från början var tänkta för handbollsspelare

År 1979 lanserade adidas Spezial som sin officiella sko för handboll på elitnivå. Den blev snart det självklara valet för många av världens bästa spelare, och bland annat landslagen från Skandinaven, Tyskland och Holland. Den hade en ovandel i mocka som skulle ge komfort och flexibilitet eftersom mocka är ett naturmaterial som anpassar sig efter fötterna. Det speciella med Spezial var dock yttersulan av gummi som hade en känsla av att vara dubbad, och gav ett superbt fäste.

Skötselråd för dina adidas Spezial

Skor som har en ovandel i mocka bör impregneras innan användning, speciellt om de ska användas utomhus. adidas Spezial kan även må bra av att få en omgång av en konditioner anpassad för läder och mocka någon gång ibland, så att den håller sig mjuk och inte torkar ut. Sulan kan du torka av med en fuktad trasa om den skulle bli smutsig, medan överdelen mår bäst av att bli avtorkad med en mjuk skoborste eller varför inte en tandborste.

adidas Spezial är gjord av material anpassade för inomhussporter

Skor som är designade för handboll behöver vara anpassade för korta, skarpa rörelser och tåla mycket friktion mot ytan på en inomhusplan. Därför har adidas Spezial ett otroligt bra grepp i gummisulan, och hälen är förstärkt för att stå emot det slitage skorna är tänkta att klara av. Utöver det har skorna en fin retrolook med en överdel i mocka. Som inomhusskor så har adidas Spezial även en no-markingsula som gör att den inte lämnar efter några märken. Perfekt för gympalektionerna, och ändå precis lika snygg som sneaker i vardagslivet! Det är design som håller länge det!

Skor

|

Sida 1 av 1

×
×
Så skönt! Nu är den sparad!
Och där hamnade en favorit till i samlingen :)

Välj storlek för att visa skor som passar dig!

För att hålla reda på vilka skor du har i varukorgen, vilken storlek du valt mm. använder vi så kallade cookies. Genom att fortsätta surfa på Footway.se godkänner du att vi gör det.×