Skor

98 träffar

Superstar från adidas - skor som en hel värld känner till

Om du tänker på adidas-skor, vad tänker du på då? Gummisula, vitt läder, tre svarta ränder och ett ”skal” av gummi längst fram som skyddar tårna? Då tänker du på ett par adidas Superstar, och det är inte så konstigt, eftersom just Superstar-modellen är en av adidas mest framgångsrika sneakers genom tiderna. Färgen på de världsberömda skorna kan variera, materialen likaså, men de har en design som de flesta känner till och de har gjort ett bestående intryck, både inom sport och musik.

Basketskor som blev Superstars

Det började 1969, då adidas utvecklade den ikoniska Superstar för basketspelare. Skon blev snabbt populär för sin funktion och inom några år bar 75 % av NBA:s spelare adidas Superstar på planen. Under åttiotalet gjorde hip hop-gruppen Run DMC Superstar skorna till sitt signum, de skrev till och med en låt om dem - ”My adidas”. Idag, över 45 år efter att den första Superstar-skon såg världens ljus så är den fortfarande otroligt populär, och nya limited editions kommer hela tiden. Nyligen designade bland annat Pharrell en linje, med sneakers i regnbågens alla färger, som syftade till att stödja jämlikhet, individualitet och mångfald.

Skötselråd för adidas Superstar

Materialet och färgerna på ett par adidas Superstar kan som sagt variera ganska rejält, så se till att alltid kolla upp skötselråd för den typen av material just dina sneakers är gjorda av. Är överdelen av läder är det alltid bra att impregnera skorna med ett medel avsedda för det, och du kan alltid torka av skorna med en lätt fuktad trasa för att ta bort eventuell smuts. Sköt dina Superstar med kärlek så kommer de hålla länge, och vara trogna följeslagare. adidas gör i regel skor som är lite mindre än normal passform, så om du känner dig osäker, välj en större storlek för säkerhets skull.

Superstar, en klassisk sneaker med omvandlingsförmåga

Idag används inte adidas Superstar som basketskor längre, utan de har flyttat ut bland folket på gatorna. Många anser att just adidas Superstar är de skor från adidas som påverkat sneaker-kulturen allra mest, och det är lätt att förstå varför. Det är en otroligt klassisk sko som har återuppstått gång på gång i nya färger och designer. Det hade den antagligen inte lyckats med om inte grundidén var så pass väl utformad, med snygg design och skön passform.

Relaterat till "adidas superstar"
Sida 1 av 2

98 träffar
När du surfar här tillåter du cookies. Läs merOK