Skor

19 träffar

Zx 700 från adidas Originals - en legendarisk löparsko på återtåg

Retrovågen här för att stanna - Zx 700 en remake av adidas legendariska löparsko från 1985 är ännu ett bevis på detta. Det finns något visst med ett par klassiska sneakers som fungerar till i princip alla outfits. Just Zx 700 från adidas Originals kommer i många roliga kombinationer, och även mer klassiska färger som vitts, svart och rött. Originaldesignenfrån 1985 har uppdaterats för att vara anpassad för de krav som dagens människor ställer på sina sneakers.

Zx-serien och dess funktion på åttiotalet- ZX 700 avsedd för långdistanslöpare

Konceptet med Zx skapade adidas på åttiotalet. Idén var att olika löpare behöver skor med olika funktioner. Just Zx 700 var designade med långdistanslöpare i åtanke, och adresserade problem med både pronation och supination, samt hade en sula med bra stötdämpning och räfflor som gav bra grepp mot marken. Vid den här tiden var tanken att olika löpare behövde olika skor nästan häpnadsväckande, vilket vi ju kan skratta åt idag, men Zx 700 är en snygg påminnelse om hur långt vi har kommit med teknologin kring löparskor.

Ta hand om dina klassiska ZX 700 på rätt sätt

Som alltid när det gäller skor bör du läsa produktbeskrivningen för att reda ut vad för material dina nya skor är gjorda av innan du använder dem. Detta för att du ska kunna ta hand om dem så de håller längre. Just Zx 700 är gjord av flertalet olika material, och bör därför aldrig tvättas i maskin om de blir smutsiga. Torka istället bort smuts med en fuktad trasa eller en mjuk skoborste. Låt därefter dina Zx 700 lufttorka så blir de snabbt fina igen!

Zx 700 - idag mer livsstilskor än löparskor

Designen på dagens Zx 700 är väldigt lik originalet, även om materialen har ändrats för att anpassas till vår tids teknologiska framgångar. Det är en klassisk men ändå alltid modern sportsko, som idag kanske är mer tänkt för promenader än för långdistanslöpning. Storleksmässigt är skon normal till stor. Sulan, som är ganska robust i utseendet är trots det väldigt lätt tack vare att den är tillverkad i lättviktsmaterial. Dämpningen är bra och skorna ger bra stöd.

Relaterat till "adidas zx 700"
Sida 1 av 1

19 träffar
När du surfar här tillåter du cookies. Läs merOK