Asics Skor Online

238 träffar

Avancerad forskning leder utvecklingen

Asics är en japansk tillverkare av sportskor som startades 1949 och är ett av de företag som ligger längst fram i utvecklingen av löparskor och sneakers. De tillverkar skor för utövare verksamma inom en rad olika sporter så som löpning, brottning, tennis, golf och volleyboll. Asics framgång bygger på avancerad forskning och nära samarbeten med professionella idrottsmän. Företagsfilosofin bygger på uttycket ”en sund själ i en sund kropp”.

Onitsuka tiger blev till Asics

Idag är löpning och aktivitet stadiga beståndsdelar hos nästan alla. De har blivit trendigt med sport, aktivitet och var och varannan man, kvinna och barn rör på sig. Och tur är väl det eftersom vi är ett stillsittande folk idag med allt det vad det innebär - vi måste aktivera oss i högre utsträckning. Det förstod de på Asics för länge sedan och därför har företaget vuxit sig till ett av de absolut största inom sport, och framför inom löpning. Grundaren Kihachiro Onitsuka började att tillverka basketskor redan som ung i sin hemstad Kobe, efter ett tag letade han sig fram inom andra sporter och under 50-, 60- och 70-talet bars märket som då hette Onitsuka Tiger av människor över hela världen. 1977 gick företaget ihop med GT och Jelenk för att bilda Asics. Onitsuka-märket tillverkas och säljs även idag under Asics tak. En annan milstolpe i företagets historia var 2010 då de köpte svenska märket Haglöfs för cirka en miljard svenska kronor.

Sportskor och Asien dominerar

Idag består Asics största inkomster av sportskor, som utgör ungefär 60 procent av inkomsterna, medan 24 procent kommer från sportkläder och 10 procent från sportutrustning. Majoriteten av företagets försäljning sker i Asien där nästan hälften, 49 procent, av deras försäljning sker medan 28 procent sker i nordamerika och 19 procent i europa. En stor del av framgången bakom Asics-skorna är den så kallade betagelen, ett gel bestående av gel och silikon för att ta emot stötar som upkommer i samband med bland annat annat löpning. Ett känt test som gjordes var att ett ägg släppes från över 20 meter för att landa på 300 kvadratmilimeter med betagel – och ägget höll! Imponerade såklart och även en anledning till att betagel blivit så populär internationellt.

Bjuder upp till träning

Idag finns betagel i många olika Asics-modeller och bidrar till att dina fötter tar mindre stryk vid långa löppass. Asics-modellerna är inte bara trevliga mot dina fötter utan inbjuder även till träning med sin härliga design och sina färgglada mönster – skorna har lyckats bli klassiska och designen känns snabbt igen. Det roliga är att ett par Asics-skor är så pass sammankopplade med löpning att de faktiskt ser bäst ut alldeles efter ett långpass – tillknycklade och slitna, som ett tecken på en bra insats.På Footway hittar du över hundra modeller från Asics, så låt de japanska skorna ta med dig ut på löprunda efter löprunda. Slipa tider och bygg ett starkt hjärta tillsammans med Asics.
Sida 1 av 4

238 träffar
När du surfar här tillåter du cookies.×