Chukka boots, Barn

103 träffar

Chukka boots, eller ökenkängor som de också kallas, har fått ett rejält uppsving i popularitet de senaste åren. De flesta föredrar sina chukkas i mocka men skorna finns i många material och modeller. Kom ihåg att ta väl hand om dina ökenkängor! Skovård förlänger livet på skorna.
Chukka boots användes till en början av militären men blev populära under 1940- och 60-talet som en snygg del i vardagsmodet. Idag är skorna vanliga främst hos killar, även om många tjejer även gillar modellerna.

Ett par snygga chukka boots hjälper höststilen på traven, med enkla medel. Matcha med ett par chinos eller jeans, skjortor i beiga eller bruna nyanser och en snygg yllerock. Enkelheten återkommer ofta när man snackar Chukkas, få sömmar, få snörhål och enkel design.

Clarks: först och störst

Clarks är ett av våra populäraste märken bland Chukka och desert boots. Det var faktiskt det engelska märket som skapade en av världens både första och mest populära Chukkamodeller. Clarks Desert Boot togs fram på 1950-talet och hade det till en början kämpigt med att nå framgångar, något som vände efter att tidningen Esquire gjorde reklam för skon. Oskar Schoefler, moderedaktör för tidningen, tyckte om skon och gav den mycket uppmärksamhet i tidningen, både med text och bild. Det ledde sedan till att Bronson Davies ansökte om att få representera företaget i USA, långt innan ens fanns i Storbritannien.

Förlåt att vi tjatar. Men de fungerar till allt.

Ja, vi vet. Vi säger det ganska ofta, och om ganska många olika skor. För det första är det för att skor faktiskt fungerar till väldigt mycket, och för det andra att många skor inte direkt förstör din stil om du testar något nytt – utan gör en ny stil.

Men! När det gäller chukkas och ökenkängor så är det mer sant än någonsin tidigare: de fungerar verkligen till (nästan) allt. Detta tack vare den strömlinjeformade designen, den diskreta utstrålningen och det återhållsamma uttrycket. Ett par ökenkängor kan med fördel användas tillsammans med jeans, chinos, manchester och går utmärkt till bomberjackor, rockar, jeansjackor, vinterjackor och allt möjligt. Kom ihåg att ett par snygga ökenkängor på sätt och vis symboliserar det som gör alla killars stil snygg: enkelhet. Enkla, välsittande plagg räcker väldigt mycket längre att bara försöka synas med alla möjliga medel.

Om du vill matcha dina ökenkängor ännu mer precist, prova ett par denimfärgade byxor tillsammans med ett par ljusare kängor. Kontrasten blir både tydlig och snygg.

Kom också ihåg att ett par ökenkängor eller chukkas oftast kommer i mocka – som inte direkt är passande för den nordiska vintern. Visst, du kan ta hand om dina mockaskor med impregneringsspray och rengöring, men om du vet med dig att du ska vara ute i snö eller regn ofta, köp ett par chukkas i läder istället.

Gram Pink
REA
FÅ KVAR
Gram Navy
REA
FÅ KVAR
Sida 1 av 2

103 träffar
När du surfar här tillåter du cookies. Läs merOK