Loafers, Barn

5 träffar

Loafers – bekväma skor med personlighet

Loafers förknippar man ofta med klassisk skodesign för män. Numera skapas det loafers för både män och kvinnor. Skorna passar både till vardags och fest. Fördelen med loafers är att de känns fantastiskt bekväma på fötterna och kan lätt kombineras med en kostym, ett par khakishorts eller en vacker linnekjol. De är dessutom snörfria vilket gör att man enkelt kan glida i och ur skorna utan att bekymra sig om knutar. Trots att fokus först och främst ligger i bekvämligheten, lider ett par snygga loafers ingen brist på stil. De tillverkas i allt ifrån läder till textil och mocka. Storlek är inte heller ett problem eftersom dessa ofta tillverkas för såväl små som för större fötter.

Loafers för alla tillfällen

Loafers är ett samlingsnamn för snörfria skor i likhet med mockasiner och slipons. Du kan använda ett par loafers till i stort sett vilken outfit som helst, vare sig du är på semester eller på väg till jobbet. Det är en sko som passar både ungdomar och vuxna som letar efter något bekvämt och snyggt att ha på fötterna. Eftersom det är en öppen sko håller sig fötterna svala och luftiga. Du hittar loafers i en mängd olika färger och utföranden men är du ute efter en klassisk sko som går att matcha med det mesta i garderoben rekommenderas en klassisk variant i ljust eller mörkt läder.

Från London med stil

Ordet "loafer" kommer ursprungligen från Nordamerika och skons utformning är nästintill identisk med den klassiska mockasinens. Den allra första loafern skapades dock i London 1847 av skotillverkaren Wildsmith Loafer och var från början tänkt som en fritidssko. Skon som till en början kallades för "penny-loafer" växte i popularitet så till den grad att man exempelvis i USA började använda loafers tillsammans med kavajkostymen. Med tiden började andra skotillverkare designa loafers i varierande färger och utföranden. Den klassiska fransen på framsidan av skon har sedermera förvandlats till ledmotivet för en äkta loafer men numera hittar man även glammiga detaljer i metall som har gett namnet åt en ny typ av loafer, "Gucci"-loafern.

Loafers online på Footway

Footway har ett rikt utbud av loafers i läder och mocka för både män och kvinnor. I sortimentet hittar du modeller från Rieker, Bugatti och Marc O'Polo med hög och låg klackdesign som passar perfekt till både jobbkostym och fritidsoutfit. Med en praktisk sökmotor kan du spara tid genom att välja färg, storlek och varumärken innan du letar dig vidare i sortimentet.

Sida 1 av 1

5 träffar
När du surfar här tillåter du cookies. Läs merOK