Promenadskor, Barn

83 träffar

Promenadskor – komfort och elegans i en och samma sko

Promenadskor är bekväma och lätta skor som ger mycket stöd åt fötterna. Sulan är inte lika tjock som på en vandringsko eller ett par rejäla kängor vilket gör att de inte lämpar sig för hård och stenig terräng. Njuter du däremot av härliga kustpromenader och långa shoppingturer i stan är detta en fantastisk sko som du kan ha på dig hela dan och praktiskt taget vart som helst.

Promenadskor för både stadsliv och semesterliv

Promenadskor kommer i en uppsjö av modeller och färger, från traditionella varianter i neutrala färger till moderiktiga skor med mycket glitter och glam. Är du ute efter en klassisk sko som går att matcha med det mesta i garderoben rekommenderas en modell i ljust eller mörkt läder med tunn sula och låg klack. Matcha dina promenadskor med en söt klänning eller kjol för långa promenader i eftermiddagssolen, eller varför inte lämna bilen eller cykeln hemma och promenera till jobbet i ett par bekväma och slitstarka promenadskor? Du hittar en mängd olika modeller som passar perfekt till arbetskostymen eller en ledig jobboutfit.

Hand i hand med utvecklingen

Från början tillverkades skor med en viktig funktion i åtanke: att skydda fotsulorna. Den tidigaste formen av skor bestod av separata leggings med sulor och en överdel som gav större vristskydd än en vanlig sandal. Omkring 1000 f.Kr sammanfogades alla delar till en enda enhet som täckte både fötter och ben, ofta upp till knäet. Mjuka läderboots bars av nomader i östra Asien och fördes in till Kina, Indien och Ryssland 500 år senare av mongoliska inkräktare. I samband med att symaskinen uppfanns I845 förändrades skoindustrin radikalt. Andra mer effektiva maskiner utvecklades under de kommande åren med det stora genombrottet kom 1875 när Charles Goodyear tillverkade en ny maskin som sydde skor från gummi. Idag är de flesta skor maskintillverkade men trots det kräver många fortfarande manuell montering.

Promenadskor online på Footway

Footway har det du letar efter när det gäller snygga promenadskor. I sortimentet hittar du modeller i hög kvalité och för alla tillfällen. Det finns många trender när det gäller promenadskor och det är i perioder omtyckt att gå tillbaks till äldre skomodeller. I grund och botten är det dock en sak som är gemensamt för alla promenadskor. Att de skall vara bekväma och skydda foten under promenader.

Giraffe Navy
FÅ KVAR
Hope Silver
REA
FÅ KVAR
Sida 1 av 2

83 träffar
När du surfar här tillåter du cookies. Läs merOK