Sandal, Barn

136 träffar

Sandaler – en klassiker som är här för att stanna

Sandaler är samlingsnamnet för sommarskor med eller utan klack. De finns i en uppsjö färger och utföranden som du kan använda både till vardags och vid högtidliga tillfällen beroende på stil och färg. Här hittar du en hel värld av olika stilar som går från klassiskt 50-tal till moderiktiga modeller med tjock gummisula, peeptoe och kilklack.

För dig som vill känna dig stadig på fötterna

Den vanligaste typen av sandaler ger dig ett bra stöd och utrymme runt fötterna. Du har i första hand de klassiska modellerna i trä eller gummisula som ofta finns i tidlösa färger som svart, brunt och blått. Dessa passar särskilt bra till sommarshortsen eller en tunn kjol. Glittriga korksandaler i silver med söta paljetter gör festklänningen till det där lilla extra. Numera tillverkas sandaler i allt från skinn till textiler, plast och det gäller att välja rätt modell för rätt tillfälle.

Världens äldsta sko

Sandalen är den äldsta formen av sko sedan civilisationens början. Även om vi tenderar att associera sandaler med romartiden har de funnits mycket längre än så. Det tidigaste paret hittades i en grotta i Oregon för några år sen och misstänks vara 9 000 år gamla. Historiker har samtidigt funnit bevis för att sandaler bars så långt tillbaka som för 4 000 år sedan av de gamla egyptierna. Men trots att det har gått så lång tid förblir designen sig ganska lik - en sula med en rem i form av ett Y för att kunna separera stortån och hålla sandalen på plats. Det var inte förrän på 1800-talet, då gummisulan patenterades och massproduktionen kom igång, som sandalen blev en prisvärd och bekväm sko som alla kunde använda. Ledande haute couture designers har sedermera valt att inkorporera sandalen som ett element i deras vår- och sommarkollektioner, något som har bidragit till skapandet av nya, härliga modeller.

Sandaler online på Footway

Footway har ett brett sortiment av sandaler. Inför vår och sommar ökar efterfrågan och utbudet förstärks ytterligare. Du hittar allt från klassiska träsandaler från Sköna Marie till varianter från Birkenstock och Bullboxer. Var du än spenderar semesterdagarna är sandaler en favorit. Hitta det perfekta paret för just dina fötter här på Footway.

Edda Purple
REA
Pika Red
Pika Gold
Sida 1 av 3

136 träffar
När du surfar här tillåter du cookies. Läs merOK