Skor

12 träffar

Ed Hardy för attityd

Ed Hardy skor hämtar inspiration från tatueringsvärlden och de bekväma basketkängorna sticker ut från mängden. Skorna passar alla rockers där ute som vägrar vara mainstream.

Från tatuerare till skodesigner

Märket Ed Hardy skor är uppkallat efter grundaren med samma namn. Hardy är en amerikansk tatuerare som föddes 1945 i Kalifornien. Han intresserade sig redan tidigt för konst och har en examen i ämnen från San Francisco Art School. På 70-talet studerade Hardy till tatuerare i Japan och från tatueringskonsten hämtar han sina idéer till skorna. Designen utmärks av mycket färger, vrålande tigrar och eldsprutande drakar. Det märks tydligt att Hardy har en bakgrund i tatueringsvärlden och det gör skorna unika. Sortimentet består till stor del av basketkängor, men har på senare tid utökats med vackra pumps illustrerade med japanska blommor.

Ed Hardy skor

Ed Hardy båtskor och Ed Hardy vita skor med karaktäristiska dödskallar på skaftet hämtar tydligt influenser från tatueringar. Det speciella med många av Ed Hardys skor är att det inte finns några skosnören i skorna. Där snören normalt sitter använder sig Hardy av ett resår vilket gör det snabbt och enkelt att ta på och sparka av sig skorna. För sommarens fester eller för tillfällen då du vill vara lite mer uppklädd finns pumps och sandaletter i sortimentet. En variant är de snygga höga sandaletterna i syntet och textil. Innersulan som tyvärr inte syns av naturliga skäl när du bär skorna, är ett riktigt konstverk som föreställer en kolibri surrande runt en blomma. Mycket detaljrikedom och genomarbetade produkter är kännetecknet.

Tåligt material för alla väder

Många av Ed Hardy skor är tillverkade i canvas som är ett slitstarkt material och står bra emot regn och vind. Båtsegel görs ofta i detta tygmaterial och där är slitstyrka ett måste. Dagens canvas är vanligtvis tillverkat i bomull, men även lin och jute förekommer som material. Skorna är med andra mycket vattentåliga och passar vårt svenska klimat bra. Canvas som materialval ger också ett alternativ till alla skinnskor som finns på marknaden om man inte vill använda det av någon anledning. Det ingår även mocka i sortimentet, främst används detta till pumps. En del tror att mocka är svårt att sköta för att hålla sig snyggt, men med några enkla tips är det ett hållbart material. Borsta regelbundet skorna fria från grus och smuts. Skorna måste vara helt torra och de ska borstas med cirkulära rörelser, annars kan det bli fula märken i mockan. Dessutom går det utmärkt att tvätta mockaskor med speciellt schampo. Det tar effektivt bort alla fläckar och skorna blir som nya.

Ed Hardy skor online på Footway

Beställ enkelt Ed Hardy skor på nätet och bläddra bland Footways stora utbud av märkesskor. Alla våra produkter finns i lager och de packas omgående för att din beställning ska komma fram så snabbt som möjligt. Vid en beställning har du fri frakt och fri retur. Skulle du av någon anledning ångra ditt köp erbjuder vi 180 dagars öppet köp. Välkommen in!

Sida 1 av 1

12 träffar
När du surfar här tillåter du cookies. Läs merOK