Billi Bi, Skor

88 träffar

Skandinaviens främsta

Billi Bi andas passform, design, mode och kvalitet. Tillverkningen sker genom företaget Fransi A/S på väl utvalda fabriker i Italien och Spanien och bara den bästa skinnkvaliteten används. Billi Bi har en särpräglad inriktning på enkel och sofistikerad design och har med denna blivit ett av Skandinaviens främsta varumärken när det gäller skor och stövlar.

Fiskskinn på 1930-talet

Fransi A/S grundades redan 1936 av Søren och Evelyn Friss när de började göra barnskor i en liten lada i Köpenhamn – sedan dess har företaget vuxit ordentligt och idag tillverkar de damskor i rasande takt. Till en början fanns det inte tillräckligt med lädermaterial med det hindrade inte Søren och Eveyl som istället jobbade med bland annat fiskskinn. Skinnet togs från kattfisk, ål och sjurygg och de lyckades få att få fram riktigt attraktiva och spänstiga skor. Man tager vad man haver, som skomakarna brukar säga. Eller vad de borde säga. Företaget tog flera steg framåt när Søren och Evelyns son, Carl, klev in in bilden. Han började redan som 16-åring att jobba som skomakare och sedan åkte han till Italien för att studera design på hög nivå på prestigfyllda Ars Sutoria – han tog examen med toppbetyg och stannade lägre än planerat för att jobba på en skofabrik. Tack vare sitt sinne för design och sin kreativa förmåga blev Carl Friis en betydande person inom den danska modeeliten på 60-talet.

Namne med fransk musselsoppa

Carls son Carsten klev in i företaget i slutet av 80-talet samtidigt som han studerade ekonomi och juridik på Copenhagen Business School. Han startade märket Billi Bi 1993, döpt efter favorirrätten fransk musselsoppa. Tanken med märket var att vara en kaxig uppstickare men med tiden har BIlli Bli vuxit till företagets huvudmärke. Idag styrs företaget av Carl och Carsten, på många sätt en perfekt blandning av två generationer och även en spegling av det förgångna , nuet och framtiden. Inspriationer från gammalt och nytt. Naturligtivs kommer lärdomar och traditioner och föras vidare i till nästa generation, och generation efter den, i det danska familjeföretaget. Strävan efter att tillverka förtjusande skor i flott design kommer knappast att avta utan istället öka. På Footway kryllar ubudet av Billi Bi och det finns damskor för alla situtationer, i massvis av färger och för vinter såväl som sommar. Oavsett om du är på jakt efter utsökta stövlar, käcka sandaler eller tjusiga kängor så hittar du vad du letar efter hos en av våra danska favoriter. Klicka dig vidare via våra kategorier här ovanför.

Inlägg om Billi Bi
M
Monica -
B
BM -
Visa fler inlägg
3 FÖR 2
3 FÖR 2
3 FÖR 2
3 FÖR 2
3 FÖR 2
3 FÖR 2
3 FÖR 2
3 FÖR 2
5221 Leopard
3 FÖR 2
44330
3 FÖR 2
3 FÖR 2
3 FÖR 2
3 FÖR 2
3 FÖR 2
3 FÖR 2
3 FÖR 2
3 FÖR 2
3 FÖR 2
3 FÖR 2
3 FÖR 2
Sida 1 av 2

88 träffar
När du surfar här tillåter du cookies. Läs merOK