Birkenstock Skor Online

195 träffar

Ortopedisk kompetens

Ta en titt på de närmsta sandalerna du kan hitta, chansen är stor att de är ett par Birkenstock. Det tyska företagets anor går 230 år tillbaka i tiden, med andra ord en lång tid att bygga upp en stor kompetens för skor – och särskilt för ortopediska skor.

Naturligt material, naturlig briljans

I ett par Birkenstock vilar hela foten i skon, det vill säga att fotens tomrum fylls upp och det blir därför ett jämnt underlag för hela foten. Skonsamt, bra för blodcirkulationen, hållningen och därför bra för dig. Med fötterna i ett par Birkenstock blir allting helt naturligt. Fötterna trivs som bäst och i ett par öppna sandaler får dina varma fötter rikligt med frisk, svalkande luft. När hösten smyger sig på kanske ett par stängda passar bättre, så att inte tårna fryser. Skorna är också ett par riktiga lättviktare, uppbyggd i mocka, jute, skum, naturkork från korkekar i Portugal och slitstark EVA (Etylenvinylacetat) för att erbjuda fötterna bästa möjliga vård och komfort.

Uppfann fotbädden

Faktum är att Birkenstock har bidragit så pass mycket till fötternas välmående att ordet ”fotbädd” uppfanns av företaget. Tänk dig: inte bara en sko eller en sandal - en bädd för dina fötter. Ett par Birkenstock bör utgöra grunden för varje man, kvinnas och barns sandalutbud. Ett perfekt komplement till vanliga skor – även om risken förstås är stor att du slutar använda dina vanliga skor när du upptäckt hur vänliga sandalerna är mot dina fötter.

En tysk gigant

Johann Adam Birkenstock lade grunden för Birkenstock redan 1774 när han tog över ett gammalt skomakeri. Lite mer än hundra år senare färdades Konrad Birkenstock land och rike runt för att föreläsa om sina revolutionerande ortopedi- och anatomiidéer. Idag ägs företaget av de tre bröderna Stephan, Alex och Christian Birkenstock – varje dag skickas 80 000 par skor och sandaler ut i världen. Företaget är ett av Tysklands största och anställer cirka 3 000 personer.

Vila dina fötter

På Footway hittar du både barnsandaler i härliga färger och klassiska sandaler för både herrar och damer, och många andra modeller. Så om du letar efter den ultimata sandalen, leta inte längre – men leta gärna runt bland våra modeller. Tänk på att Birkenstock rekommenderar att man har en halv centimeter kvar mellan tårna och skons framkant – då sitter dem som perfekt. Kom även ihåg att det finns två bredder på Birkenstock sandaler och skor: en för smala fötter och en för breda. Låt dina fötter vila lika mycket som resten av din kropp.

Sida 1 av 4

195 träffar
När du surfar här tillåter du cookies.×