Björn Borg, Skor

289 träffar

Kreativ design hos Björn Borg

Björn Borg grundades på slutet av 1980-talet och varumärket står för innovativ och kreativ design. Inspirationen till skorna kommer från sporten, men tillsammans med designen känns skorna sofistikerade och trendiga. Björn Borgs fokus ligger på att göra bekväma skor som kan bäras i alla sammanhang.

Underbara underkläder

Det var i mitten av 1990 som märket slog igenom och en av Sveriges största idrottsmäns namn syntes på framförallt underkläder. Attityden var livlig, färgglad och livfull. Tidigare förknippades märket till stor del av med stjärnan Björn Borg, men idag klarar sig märket bra själv och många förknippar Björn Borg med mode snarare än tennis. Naturligtvis tack vare en grym känsla för trender, snygga plagg och skor, och en egen märkesidentitet.

En av Sveriges största

Trots det kan vi berätta lite om Björn Borg: en av Sveriges absolut största idrottsmän som under sin storhetstid vann hela elva singeltitlar i Grand Slam, fem raka Wimbledon och fyra raka Franska Öppna-turneringar. Han har blivit utsedd till Sveriges största idrottsman flera gånger och har i USA hyllats som den näst störste idrottsmannen efter Muahmmad Ali. Idag trivs Björn Borg bra utanför mediernas ljus men gör några intervjuer då och då. Målet med märket Björn Borg är att finnas till för de aktiva och de som vill känna sig attraktiva. Aktivitet och mode är ledorden. Man ämnar kombinera sport, mode och aktivitet för att producera stilrena produkter som passar för vardag och motion. I november 2014 satsade företaget på en ny inriktning: att sprida kärlek för alla och stå upp allas lika värde. Bland annat gjordes reklamaffsicher där två män kysser varandra, som drog uppmärksamhet i USA, både positiv som negativ. Företaget är aktivt i många länder och försäljningen är störst i Nederläderna, Danmark, Norge och i hemlandet Sverige. I den störst marknaden, Nederländerna, finns många tusen återförsäljare.

Feel the love

På Footway känner vi kärleken från Björn Borg. Vi har massvis med störtsköna modeller. De präglas av en sportig fritidslook och finns för både herrar, damer och barn. Här finns inte bara sneakers utan även tidlösa kängor och stövlar. En av våra mest populära damskor är faktiskt en vinterkänga, följd av en snygg sneaker. På herrsidan gäller samma sak: modellen Martin ligger högt i topp föjt av sneakern Coltrane i mysiga höstfärger. På Footway har vi även barnskor från Björn Borg, som gjorda för långa dagar utomhus fyllda av äventyr och aktivitet. Tillsammans med Danska modemärken och övriga Skandiavien leder Björn Borg det skandinaviska modet framåt, med stormsteg. Helt fantastiskt för oss konsumenter – i framfarten dräller det av snygga skor. Hitta dina nya Bjön Borg-skor på Footway!

Inlägg om Björn Borg
K
Kjell Johansson -
E
Ellinor Pettersson -
Visa fler inlägg
Curd M Brown
FÅ KVAR
Sida 1 av 5

289 träffar
När du surfar här tillåter du cookies. Läs merOK