Blundstone, Skor

14 träffar

Kvalitet sedan 1870

Blundstones arv sträcker sig över tre århundraden och deras skor har både hög kvalitet och modefaktor. Grundat 1870 är Blundstone fortfarande ett familjeägt företag baserat i Hobart, Tasmanien. Med lång erfarenhet av arbetsskor och de krav som ställs på dessa gör Blundstone lätta, hållbara och oerhört bekväma skor för många tillfällen.

Löpsko-teknik

Sulorna är utrustade med SPS-"Shock Protection System" vilket påminner mycket om tekniken i joggingskor. Med hållbarheten och kvaliteten som kännetecknar en arbetssko och utseendet som kännetecknar en hög modegrad så går Blundstone hem hos både män, kvinnor och barn. Funktionaliteten hos ett par Blundstone-skor är svår att ifrågasätta. Trots att skorna är ett par rediga arbetsskor, besitter de den trendiga känslan och går utmärkt ihop med till exempel ett par snygga jeans eller en lång rock, eller till en snygg kjol för tjejer. Utmärkta för både utekvällen eller trädgårdsarbetet.

Originalet är störst

Det går att spåra företaget ännu lägre tillbaka än till 1870-talet eftersom familjen som idag äger Blundstone var aktiva redan på1840-talet. Idag äger de Blundstone och även kända märket John Bulls från Nya Zeeland med anor tillbaka ända till 1930-talet. Trots att Blundstone har så gamla anor är det inte mycket som förändrats, fokus ligger fortfarande på att tillverka och sälja funktionella skor med god hållbarhet för en bred publik. Idag tillverkas över 400 000 kängor varje år och de går åt - Blundstone växer allt mer i populäritet. Allra störst är deras kända snörfria känga, kallad ”The Original” och även känd i Australien som ”Blunnies”.

Hållbar sko, hållbar utveckling

Ett litet team i hemstaden Hobart på ön Tasmanien utvecklar och tar fram koncept för kängorna som sedan tillverkas i Australien för att säljas i hela världen. Kängorna utvecklas hela tiden och man hittar nya sätta att göra dem bättre, de skriver själva att deras skor kanske ser likadana ut som förr men vad som ändrats är hur bra de sitter. Funktion och finess, med andra ord. Idag tas materialet från Asien och länder som Vietnam, Indien och Kina och Blundstone är ISO-certifierade enligt ISO9001. Man arbetar hårt för en hållbar produktion och bidrar till en hållbar utveckling. Miljötänket återkommer många gånger hos Blundstone som arbetar för att minimera utsläpp av kemikalier och fossila bränslen. Och minst lika mycket bryr de sig om dina fötter: inte bara Shock-Protection-System hjälper dina fossingar genom att ta emot stötar, Blundstone lägger ned mycket arbete på fotbädden så att din fot vilar naturligt i skon. På Footway finns flera modeller av snörningsfria Blundstone, vi hoppas att du ska hitta dina nya favoritkängor här!

Inlägg om Blundstone
S
Sanna -
L
lars andersson -
Visa fler inlägg
Sida 1 av 1

14 träffar
När du surfar här tillåter du cookies. Läs merOK