Camper, Skor

137 träffar

Camper- spansk stil

Camper grundades så tidigt som 1877 i Spanien på den lilla ön Mallorca, och har drivits av samma familj under fyra generationer. 1975 började en modernisering av företaget och dess tillverkningsmetoder, och de första klassiska Camper-skorna togs fram. Camper är främst kända för sina skor som har en otrolig komfort, tillverkade av de bästa materialen med ergonomin i framkant. Skorna ger en personlig stil samtidigt som man inte ger avkall på bekvämligheten eller trendkänslan.

Camper skor med lång skomakarbakgrund

Grundat året 1975 på ön Mallorca i Spanien, är företaget ett familjeföretag med en lång skomakarbakgrund. Grundaren hette Lorenzo Fluxà, och tanken var att möta den växande efterfrågan med ett skomärke som andades nytänk med fräscha idéer och modeller. Fluxà, som kom från en skomakarfamilj, använde sina hantverkarkunskaper och startade ett djärvt nytt varumärke. Familjen Fluxàs skomakarbakgrund sträcker sig till ända bak till 1877, då Lorenzos farfar reste till England och kom hem med öns första symaskin och revolutionerade därmed skomakandet. Skorna tillverkas än idag i byn Inca, i hjärtat av Mallorca. Det unga designteamet skapar över 500 olika modeller per år. I regi av fjärde generations Fluxà, finns märket idag representerat i över 40 länder och har unika butiker som är skapade av arkitekter och designers. Butikerna är som små konstverk i sig och är väl värt ett besök om man befinner sig i närheten av en!

Avslappnad stil med Camper skor

Redan från början betydde ordet ”avslappnad” något för märket. Den avslappnade stilen är ett mellanting mellan sneakers och finskor, ett innovativt sätt att skapa skor som suddar ut linjerna mellan fritidssko och formell sko. Den första skon som märket Camper skapade, hette Camaleón, och är ett utmärkt exempel på den enkelhet som genomsyrar märket. Inspirerad av medelhavets rustika skor som burits av lokala bönder under århundraden, har denna sko blivit en av de ikoniska modellerna Camper har att erbjuda. Pelotas är en annan modell, som de flesta hört talas om. Modellen har sålt över 11 miljoner exemplar sedan den kom ut 1995. Och fortsätter att vara en av märkets storsäljare till idag.

Camper online på Footway

Hitta dina nya Camper skor redan idag. Lägg till en avslappnad sko för vardagsbruk i din skogarderob, du hittar massor av fina skor för en avslappnad stil hos oss här på Footway! Med tusentals modeller och ständigt tillkommande nyheter finner du garanterat det du söker. Fri frakt och fria returer, alltid och för alla. Tveka inte, beställ din drömsko med detsamma!

Inlägg om Camper
S
sara -
E
Elina -
Visa fler inlägg
FÅ KVAR
FÅ KVAR
FÅ KVAR
Courb Black
FÅ KVAR
Courb White
FÅ KVAR
FÅ KVAR
FÅ KVAR
Courb White
FÅ KVAR
FÅ KVAR
Sida 1 av 3

137 träffar
När du surfar här tillåter du cookies. Läs merOK