Clarks, Skor

13 träffar

Brittisk ikon

Brittiska Clarks är något av en ikon. Med ett enormt urval av skor, varav några blivit klassiska favoriter, har de nått framgångar över hela världen.

Pälsklädd start

I den lilla staden Street bildades Clarks, 1825. Tillsammans med en vän bestämde sig Cyrus Clark att satsa på pälsar, ylle och läder. Något senare kom han tillverka mattor av fårskinn och tog även med sin yngre bror James på äventyret. Nu började man även att tillverka tofflor, ett första steg mot den bransch man idag är enorm inom. I mitten av 1800-talet ställde man upp i, och vann, en tävling inom kategorin för bästa galosch. Åren gick och efter några tuffare år i början av 1860-talet kom Clarks att bli den första skotillverkaren i Storbritannien som mekaniserade tillverkningen – därigenom blev man sedda inte bara som ett skoföretag utan även som teknikpionjärer. Decennierna förflöt och i mitten av 1990 blev Clarks enorma internationellt, och cirka 10 år senare stängde man den sista fabriken i Storbritannien för att satsa på tillverkning utomlands.

Populära skor

Ett så pass stort företag som Clarks har naturligtvis sanslöst många olika skor, men det betyder inte att några sticker ut lite mer än andra. Deras absolut kändaste skapelse stavas Desert Boot kom på 1950-talet, designad av Nathan Clark – han var nämligen stationerad i Burma under andra världskriget och hade fått i uppdrag av sin bror att använda ”resan” som inspirationskälla för en ny skomodell. The Clarks desert boot fick rejäl skjuts tack vare framgångsrika kampanjer i bland annat tidningen Esquire. En annan framgångsrika Clarks-sko är Wallabee, från 1967, som med sin enkla design och tjocka gummisula lockade många köpare. Dess kusin, Desert Trek, kom också att bli populär mot slutet av 1960-talet.

På rappa fötter

Även om Clarks kanske inte direkt ser ut att höra hemma på en hip hop-artist var det faktiskt många rappare som valde att klä fossingarna i Clarks, tack vare att många jamaicaner använde dem till sina kostymer. Reggae- och hiphopartister som Dillinger, Trinity, Little John och många andra sjöng vilt om Clarks-skorna. I mer samtida kontext hittar vi Clarks skor på huvudpersonen i omåttligt poulära TV-serien Breaking Bad, Walter White.

Clarks på Footway

På Footway hittar Clarks för alla tänkbara tillfällen. Här finns finskor, lågskor, högklackade, tofflor, sneakers och massa annat kul. Använd våra filter till vänster för att hitta just dina favorit från Clarks. Vi har snabb leverans, fri frakt och retur och naturligtvis en hög med härliga kundmedarbetare som gärna hjälper dig om du har frågor.

Inlägg om Clarks
Emma, Footway -
I
Isa -
Visa fler inlägg
Sida 1 av 1

13 träffar
När du surfar här tillåter du cookies. Läs merOK