Converse, Skor

378 träffar

Sneakergiganten

På festivalen, till kostymen eller hemma på verandan – Converse är märket som lyckats blir ett av värdens största inom sneakers och de passar till nästan allt. Från att ha varit renodlade sportskor har Converse under åren letat sig fram till både herrmode och dammode och erbjuder idag många snygga modeller som kan vässa till vilken stil som helst.

Sjärnan: One Star

Skorna från Converse kommer i tre huvudsakliga former: One Star, Chuck Taylor All Stars och Jack Purcell. Dessa tre modeller förekommer sedan i hundratals färger och stilar. Originalet släpptes på 1970-talet men har uppdateras i flera färger sedan dess. One star blev stora på nittiotalet inom främst alternativ kultur, där skate och street möttes i en härlig symbios. Särskilt inom skate där Converse sedan 2009 kör sin skateboardlinje under namnet CONS med åkare som Kenny Andersson, Nick Trapasso, Sammy Baca och Ethan Fowler. 2014 släppte Converse en modernare skatevariant av den populära skomodellen ”Weapon” – kallad ”CONS Weapon skate”. Idag finns CONS sneakers i flera färger och modeller – sök dig fram till din favorit.

Populära Converse All Star

sneakers bär upp ett par jeans lika läckert som ett par slitna ”Chucks”. Modellen är enormt populär och har i princip inte skiftat utseende sedan lanseringen 1917 – då skon bara kallades ”All Star”. Namnbytet kom i samband med att Converse sponsrade basketliraren Charles ”Chuck” Taylor som inte bara spelade basket utan sålde skorna – och även gjorde ändringar på modellen enligt egna önskemål. Den klassiska vita och svarta skon som kännetecknar All Stars kom först 1949 när den vita färgen längst fram och vita snören hamnade på den annars svarta skon.

Jack Purcell

Under 1970-talet köpte Converse-rättigheterna till sneakermärket Jack Purcell, som då ingick i B.F Goodrich Company of Canada. Jack Purcell, en kanadensisk världsmästare i badminton, hade designat skor åt företaget. Skorna påminner en del om All Stars och har genom och fick tidigt smeknamnet ”Smilies” tack vare det klassiska leendet längst fram på skon. Likt sina syskon i Converse-skaran finns Jack Purcell i grymt många tappningar och det kan vara svårt att välja bland så många snygga modeller.

Från uppstickare till ikon

Idag används inte Converse för sport i lika stor utsträckning men märket har blivit en modeikon som ständigt skickar ut urläckra sneakers till en hungrig massa. Mycket av charmen i skorna är den klassiska designen och modeller som går att kombinera med dina andra plagg på flera sätt för att spetsa till din stil. På Footway hittar du både herrskor och damskor från Converse, i massa olika modeller och färger. Surfa runt på siten och hitta just dina favoritsneakers!

Inlägg om Converse
B
Bella U -
K
Kiki S -
Visa fler inlägg
Sida 1 av 7

378 träffar
När du surfar här tillåter du cookies. Läs merOK