Högklackat, Dam

324 träffar

Högklackat – en klassiker i många varianter

Högklackade stor är det naturliga valet för modemedvetna kvinnor som vill känna sig extra fina när de ska på fest. Så sant som det är sagt sätter ju ett par snygga skor ofta pricken över i:et på en läcker outfit. För en mer ledig look hittar du också stilrena varianter med bredare klack som passar bra till en klockad kjol eller ett par jeans med låg midja. Högre klack förknippas istället med lyx, flärd och fest. Här finns det att välja och vraka bland lyxig design, shabby chic-inspirerade stilar och klassiska modeller som aldrig går ur modet.

En sko som passar alla stilar och smaker

För att kvalificera sig som högklackat måste klacken på skon vara minst sju centimeter. Komfort-faktorn har dock med tiden blivit en allt viktigare faktor. Numera använder sig fabrikerna av mjukare material och en bättre design som gör att det känns minst lika bekvämt att gå i högklackat som i ett par sneakers. Bland det enorma utbudet hittar du ankelboots, sandaletter, pumps och platåstövletter i en mängd olika utföranden och färgkombinationer. Neutrala toner som svart, brunt och beige passar bra till en proper arbetskostym eller en klassiskt skuren kjol som matchats med en söt blus eller skjorta. Ett par eleganta pumps gör aftonklänningen till en fulländad outfit och bör finnas med i varje modekänslig kvinnas garderob.

Klackar med anrik historia

Redan på 1500-talet tillverkades skor med hög och smal klack åt den nobla överklassen, och då var det både män och kvinnor som använde högklackat. Det var däremot inte förrän på mitten av 1800-talet som det började tillverkas klackar i varierande höjd och form. In på 1900-talet skiftade trenderna dramatiskt. På 30-talet var det populärt att använda en låg och nätt klack. Sen kom Christian Dior på 50-talet och revolutionerade modevärlden med sin vampiga stilettklack. Idag går det att välja bland en mängd olika stilar och former. Reglerna för hur en klacksko ska se ut är slopade sen länge. Nu gäller det bara att du trivs med dina klackar, vare sig du bär höga sandaletter eller låga träskor.

Högklackat på Footway

Footway har ett brett sortiment högklackade skor för alla stilar och smaker! Du hittar mängder av snygga modeller från Rieker, Vagabond, Steve Madden och ett stort antal andra varumärken. Höga klackar efterfrågas av allt fler och via Footway är det enkelt att hitta en fullträff!

242008
FÅ KVAR
Aeron
REA
BL 450
REA
BL 451
REA
Sida 1 av 6

324 träffar
När du surfar här tillåter du cookies. Läs merOK