Lågklackade träskor, Dam

143 träffar

Från vardagsskor till modefenomen: Lågklackade träskor

Från lantliga vardagsskor till catwalkens hetaste modeitem – träskorna har en lång historia bakom sig. Nu för tiden finns de i massor av olika modeller och färger, och denna till en början traditionellt svenska sko har nu blivit ett världsfenomen som alla vill bära. Clogs, eller lågklackade träskor, kan beskrivas som en utav modevärldens största överraskningar – ty vem skulle kunna tänka sig, att just de skor som pigorna förr i tiden brukade ha på sig när de mjölkade kor skulle bli ett sådant eftertraktat basplagg i garderoben?

Sommar och sol - och träskor på fötterna

Inget säger ”sommar” så tydligt som bara ben och träskor – så när du ska på en picknick eller en sommarfest i det gröna, bör detta vara ditt första val. Men träskorna passar inte bara till sköna dagar på landet – genom att kombinera en mönstrad eller överdimensionerad skjorta med ett par shorts och snygga lågklackade träskor kan du fixa en läcker bohemisk look att ha när du ska på stan eller på kompishäng. Du som vill dra allas blickar kan välja ett par i någon glansig, rolig färg, eller med ett snyggt mönster. Träskorna fick sin come-back för några år sedan, och de har slagit till ordentligt – det finns en modell för varje smak, och du behöver inte alls leta länge för att hitta just det paret som passar din stil bäst.

Den moderna versionen föddes på 70-talet

Träskor började användas på 1300-talet därför att designen skyddade arbetarnas fötter. Men träskon som modetrend blev populär först på 70-talet, när ABBA gick ihop med Treton för att släppa sin egen linje av unisex träskor. Björn och Benny släppte även låten ”Träskofolket” – vilket gjorde att alla helt plötsligt ville gå runt i skorna, och de kombinerades med allt: maxiklänningar, byxor med vida ben, denim-on-denim..

Lågklackade träskor online på Footway

Med hjälp av Footways smidiga sökmotor kan du snabbt och enkelt hitta ett brett urval av läckra träskor i din storlek. Det finns modeller från märken som:

  • Vagabond
  • Rieker
  • Sköna Marie
  • XTI
  • El Naturalista
  • Swedish Hasbeens
  • Soft Comfort

Du som bestämt dig för att pröva denna tidlösa trend kan låta din fantasi leka med alla de kombinationer som är möjliga, tills du hittar en (eller kanske flera!) som tilltalar dig. Rocka då träskorna på ett sätt som visar upp dina vackra ben och din kärlek för sommaren och livet!"

3 FÖR 2
3 FÖR 2
Petra Cognac
3 FÖR 2
3 FÖR 2
Knyta Black
3 FÖR 2
3 FÖR 2
3 FÖR 2
Volti Black
3 FÖR 2
3 FÖR 2
3 FÖR 2
3 FÖR 2
Klara Red
3 FÖR 2
3 FÖR 2
Hedi Beige
3 FÖR 2
3 FÖR 2
3 FÖR 2
3 FÖR 2
3 FÖR 2
3 FÖR 2
3 FÖR 2
3 FÖR 2
3 FÖR 2
Aqua Wood
3 FÖR 2
3 FÖR 2
Kiki Pink
3 FÖR 2
Jana Black
3 FÖR 2
3 FÖR 2
3 FÖR 2
3 FÖR 2
3 FÖR 2
3 FÖR 2
490556 Navy
3 FÖR 2
3 FÖR 2
3 FÖR 2
3 FÖR 2
Urban Grey
3 FÖR 2
Eva Black
3 FÖR 2
3 FÖR 2
48943 Jeans
3 FÖR 2
Sida 1 av 3

143 träffar
När du surfar här tillåter du cookies. Läs merOK