Gladiatorsandal, Dam

75 träffar

Gladiatorsandaler – innovativ design i en tusenårig sko

Som namnet antyder härstammar gladiatorsandaler na från det antika romarriket när romerska gladiatorer använde denna typ av sko-sandaler i strid och på arenan inför en massiv publik. Vem kunde någonsin ha trott att denna sko från antiken skulle komma att bli en dagens trendsetter? Gladiatorernas sandaler var gjorda för att uthärda blodiga strider. Dagens gladiatorsandaler är dock något helt annat: moderiktiga skor som har blivit en symbol för alla high fashion fantaster.

Den perfekta sandalen för alla tillfällen

Mångsidigheten bakom gladiatorsandalen är nog det som har gjort den till en så pass populär sko. Även hel del kändisar ses strosa runt i dem, exempelvis Gwyneth Paltrow som med sin unika stil har fotograferats i härligt guldiga gladiatorsandaler och Emily Blunt som gärna visar sina hur man går fint i ett par sådana. Det finns en mängd olika modeller att välja bland och det bästa av allt är att du kan bära dom precis överallt, till coctailpartyt, stranden, shoppingrundan, kvällspromenaden och restaurangen. Gladiatorsandalen är en all-round klassiker som passar bäst ihop med en linnekjol eller söt mönstrad klänning men även ett par korta jeansshorts kommer till sin rätt med dessa sandaler. Du hittar dom med både låg och hög snörning i klassiskt brunt, svart och grått. Skulle du leta efter någonting som sticker ut ur mängden lär du även hitta läckert glamorösa modeller i silver och guld som förhöjer varje festklänning.

Inspirerade av de antika gladiatorerna

Gladiatorsandalerna tar sin inspiration direkt från gladiatorernas historia då Romarriket var ett otroligt stark imperium med otaliga arméer och ett brett territorium som sträckte sig ända in i Asien. En del av gladiatorerna var fångar som hämtats från främmande länder. Andra var volontärer som utbildades i gladiatorskola under strikt och hård disciplin. Det fanns en tid då även kvinnor fick bli gladiatorer, men detta kom senare att förbjudas. Även om vi inte riktigt delar romarnas blodtörstiga kultur går det inte att neka att de har lämnat efter sig ett rikt kulturarv. Gladiatorsandalerna är ett viktigt bidrag som idag har blivit enormt populärt inom modevärlden.

Gladiatorsandaler på Footway

Footway har ett brett sortiment av gladiatorsandaler i många olika färger och utföranden. Tiden har passerat sedan dessa endast var utformade för sin smidiga funktionalitet och de har nu blivit en modern stilfaktor. Oavsett om du söker efter kända märken eller mindre uppstickare, finns det en hel del att hitta hos Footway när det blir aktuellt med gladiatorsandaler.

Kimmie Black
3 FÖR 2
3 FÖR 2
3 FÖR 2
3 FÖR 2
3 FÖR 2
3 FÖR 2
3 FÖR 2
Forge Black
3 FÖR 2
3 FÖR 2
Hanky Beige
3 FÖR 2
3 FÖR 2
3 FÖR 2
Elle Black
3 FÖR 2
3 FÖR 2
3 FÖR 2
Creta Black
3 FÖR 2
3 FÖR 2
Misia Black
3 FÖR 2
Creta Black
3 FÖR 2
3 FÖR 2
3 FÖR 2
3 FÖR 2
3 FÖR 2
Kimmie Blush
3 FÖR 2
Vina Black
3 FÖR 2
Array Black
3 FÖR 2
3 FÖR 2
3 FÖR 2
3 FÖR 2
3 FÖR 2
HC.U325
3 FÖR 2
3 FÖR 2
Yvette Black
3 FÖR 2
27655 Black
3 FÖR 2
3 FÖR 2
Sunday Black
3 FÖR 2
27933 Taupe
3 FÖR 2
3 FÖR 2
Oney Pewter
3 FÖR 2
Sida 1 av 2

75 träffar
När du surfar här tillåter du cookies. Läs merOK