Varmfodrade höga stövlar, Dam

125 träffar

På Footway har vi stövlar för många olika användningsområden. Men de flesta tänker nog på gummistövlar eller höga mockastövlar – här, däremot, hittar du våra varmaste stövlar. Gjorda för långa vinterdagar, lekar i snön och isiga sportlov.

Låt inte kylan stoppa dig

Tiden när funktionalitet och trender motsade varandra är förbi. Idag behöver du inte välja mellan att vara snygg eller varm. Märken som Timberland, Sorel och Kavat är bara några av dem som besitter spetskunskap för att hålla kylan ute, samtidigt som stövlarna är riktigt snygga. Man vill ju inte låta något så simpelt som kyla hindra en från att vara utomhus riktigt länge. Det är ju faktiskt få saker som slår en glimmande, dunderkall men solig januarimorgon. Det finns el del saker som de här stövlarna lite varmare och lite bättre anpassade för vintern än andra stövlar. Häng med, så kikar vi närmare på dem!

Underbart ull

Ull är ett animaliskt fiber, det kommer alltså från djurriket. Ull har blivit populärt därför att det binder fukt utan att bli blött, och därför kan värma trots nedblötning. Många djur har ull så det är inte alltid ullet kommer från fåren – även getter, kameler, kaniner och lamadjur producerar ull. Förutom ullets fuktbindande egenskaper finns det massa annat som gör att vi älskar det här materialet. Det är svårt för smuts att komma in i ullet, så rengöringen förenklas avesvärt, och tack vare att det finns så mycket syre i ullet så renar den sig själv till stor del. Det är inte konstigt alltså, att till exempel fåren kan stå ute i nästan vilket väder som helst och njuta.

Läckert läder

Läder är bland de vanligaste material att tillverka skor i. Det finns massvis med olika typer av läder beroende på hur djurskinnet har behandlats och processerats. Timberland är ett av många märken som skapar snygga, rejäla stövlar perfekta för vintern. Och många av deras stövlar görs i läder. Dock måste man komma ihåg att stövelskötsel blir ännu viktigare om dina stövlar är gjorda i läder – materialet kan ta den del stryk i vinterslasket. Köp impregneringsspray och skokräm.

Glamoröst gummi

Gummi är som bekant vattenavvisande som bara den och ett par fodrade gummistövlar gör dig redo för alla tänkbara vinteräventyr. Märket Vincent är ett av många som gör fodrade stövlar i neopren. Det är en gummiblandning som används ibland annat våtdräkter tack vare sin förmåga att hålla tätt mot vatten och samtidig isolera värme.

Vi hoppas att du ska hitta dina nya vinterstövlar här på Footway. Vi har trots allt över 250 par inom den här kategorin – så förmodligen finns dina varmfodrade stövlar bland dem. Lycka till!

Nylon Black
FÅ KVAR
FÅ KVAR
Sida 1 av 3

125 träffar
När du surfar här tillåter du cookies. Läs merOK