Frye, Skor

3 träffar

Frye skor tillverkar mode med historia

Det amerikanske Frye skor gör äkta boots i cowboyanda till både ranchägare och stadsbor. De handgjorda skorna använder fint läder och varje detalj är noga uttänkt och vald med omsorg.

Företagets utveckling sedan grundandet

Frye skor är ett amerikanskt märke, särskilt inriktat på boots och stövlar. Frye grundades 1863 och de uppger själva att de är stolta över varje liten detalj på deras skor. Det var John M. Frye som slog upp portarna till den första butiken på Elm Street i Marlborough, Massachusetts. Sedan starten har hantverket stått i fokus tillsammans med väl valda material. Marlborough var en blomstrande skostad i slutet av 1800-talet och Frys var en av de största skotillverkarna i hela landet. De satsade tidigt på att följa med i utvecklingen och var den första skotillverkaren som installerade elektricitet. Sedan dess fortsätter de framåt, men kommer inte överge arbetet med handgjorda produkter.

Frye skor med signaturlook

Frye Veronica är en kollektionslinje som består av handtillverkade boots som följer med dig i vardagen oavsett aktivitet. Frye kängor hämtar inspiration från motorsporten där varje sko är försedd med den knäppbara remmen som har blivit märkets signatur. De är tidlösa och hållbara som beroende på modell passar för olika tillfällen. Ett par boots kan vara lika snygga till ett par jeans under kyligare dagar, som till att bryta av mot en romantisk sommarklänning för en mindre ljuvlig look. I linjen ingår svarta biker-stövlar i mjukt italienskt läder som lätt tas på och knäpps med blixtlås. De är sköna att gå i en lång dag då sulan ger bra dämpning. Varianten finns även i brunt som ger en helt annan karaktär, trots samma modell. Ett par blåjeans och en stickad tröja till dessa så är du alltid rätt.

Material och skötsel

Frye skor använder sig av högklassigt material som bara blir finare, och bekvämare, med tiden. Ett par läder- eller skinnskor kan hålla i många år och effektivt stå emot väta om de impregneras. Smörj gärna in dem med läderfett för att skinnet ska hålla sig mjukt och smidigt och förhindra uppkomsten av sprickor. Materialet har färgats med naturliga oljor innan de stentvättas, vaxas och borstas för att slutligen åter bli inoljade. Allt för att få fram det rätta utseendet för respektive produkt. Allt skinn som används kommer från Italien och råmaterialet tillåter att färgas i en mängd härliga nyanser som lätt blir en favorit på den färdiga produkten.

Frye skor online på Footway

Hos Footway kan du beställa Frye i Sverige. Vi har ett stort utbud av deras tidlösa och högkvalitativa sortiment till riktigt bra priser. Hos oss får du fri frakt och fria returer. För att du i lugn och ro ska kunna prova skorna hemma ger vi öppet köp i 180 dagar på din beställning. Välkommen in och utforska vårt breda sortiment.

Sida 1 av 1

3 träffar
När du surfar här tillåter du cookies. Läs merOK