Gant, Skor

334 träffar

Ikoniska Gant blandar klassiskt och modernt

Gant fångar det klassiska modet och ger det en modern prägel. Framförd av bland andra amerikanska studenter har Gant varit en naturlig del av preppy-eran och tidsenligt mode.

Mixen mellan det avspänt amerikanska och det europeiskt eleganta är märkets kännetecken, och det föddes på 1980-talet ur samarbetet med svenska designers. Gant erbjuder en heltäckande klädeskollektion för kvinnor, män och barn, men har även en skokollektion för män och kvinnor - klassisk elegans. På Footway har vi samlat över hundra snygga Gant-skor, allt för att du ska hitta något du gillar.

Allt började 1914

Gant startades 1949 i Connecticut av Bernard Gantmacher, en kvalitets- och designmedveten skjorttillverkare. Dock såddes fröet till Gant några år innan, nämligen 1914 när Gantmacher kom till Manhattan och började jobba med att sy kragar på en liten fabrik. Åren gick och tillsammans med familjen började han att tillverka skjortor. Under 1960-talet blev Gant vanligt bland amerikanska studenter som drogs till den klassiska looken. De unga studenterna bar sina Gant-plagg på ett särskilt sätt: utan slips och och den översta knappen uppknäppt. Även om många andra märken tillverkade plagg i samma stil var det få som konkurrerade med Gant inom ungt, stilrent mode.

Olika stilar – olika skor

Från att ha blivit en ikon inom herrmode var inte steget långt till skor och idag tillverkar Gant skor för den medvetne konnosören med ett öga för klassiskt mode. Bland deras stora urval av skor hittar du allt från chelsea boots, stövlar, kängor till sportigare skor och sneakers. Ja, Gant gör skor i flera stilar men ständigt med ett öga för det klassiska. Skorna andas elegans och lyckas även med bedriften att vara kontemporärt intressanta. Eller som Ralph Lauren sade: ”Jag tror på stil, inte mode”.

Matcha dina Gant-skor

Lite beroende på vilka skor du väljer fungerar olika plagg olika bra. Ett par chelsea boots passar perfekt med ett par raka jeans och en snygg rock, medan ett par sportigare sneakers fungerar bättre ihop med en mer causalinriktad stil. Hos Gant hittar du många damskor. Här finns många sandaler, både med och utan klack, samt höga skinnstövlar, perfekta för den nordiska vintern. Matcha med kort, sportig vinterjacka och tjock halsduk i ylle. När sommaren kikar fram kanske ett par färgglada Gant-sneakers eller lätta sandaler passar bäst? Matcha med kort kjol eller ljusa jeans.

Gant online på Footway

Välj bland över 100 modeller från Gant: allt från varma kängor till somriga sneakers. På Footway får du alltid snabb leverans, fri frakt och retur samt 180 dagars öppet köp.

Inlägg om Gant
E
Emma -
F
Fia -
Visa fler inlägg
3 FÖR 2
3 FÖR 2
3 FÖR 2
3 FÖR 2
3 FÖR 2
3 FÖR 2
3 FÖR 2
3 FÖR 2
3 FÖR 2
3 FÖR 2
3 FÖR 2
3 FÖR 2
3 FÖR 2
3 FÖR 2
3 FÖR 2
3 FÖR 2
3 FÖR 2
3 FÖR 2
3 FÖR 2
3 FÖR 2
3 FÖR 2
3 FÖR 2
3 FÖR 2
3 FÖR 2
3 FÖR 2
3 FÖR 2
3 FÖR 2
3 FÖR 2
3 FÖR 2
3 FÖR 2
3 FÖR 2
Hero Marine
3 FÖR 2
3 FÖR 2
3 FÖR 2
Sida 1 av 6

334 träffar
När du surfar här tillåter du cookies. Läs merOK