Inov8, Skor

11 träffar

Inov8 skor för naturlig träning

Inov8 skor är ett av de världsledande varumärkena inom sitt område. Med dessa smidiga, lätta träningsskor låter du dina fötter arbeta naturligt utan att störas av onödiga element.

Från försäljning ur backluckan till världsledande varumärke

Inov 8 skor grundades i England år 2003 av en man vid namn Wayne. Från början sålde Wayne skorna ur backluckan på sin pickup vid olika terränglopp världen över. Allt tog dock en vändning när en kvinna med hans skor på fötterna vann världsmästerskapen i bergslöpning. Efter vinsten tog Inov 8 verkligen fart och skorna lanserades i USA. Idag säljs varumärket i över 60 länder och är ett av världens ledande varumärken för terrängskor. Inov 8 ägs nu mera av en japansk tillverkare av sportkläder, men grundaren Wayne har inte lämnat företaget. Han finns fortfarande kvar i hjärtat i produktionen för nya, innovativa löparskor.

Inov8 skor för naturligt rörelsemönster

Inov8 löparskor och Inov8 crossfit skor tillverkas med en stark tro och vilja att låta utövaren uppnå naturlig rörelse. Naturlig rörelse innebär att inte hindra kroppen från att följa det naturliga rörelsemönster vi är födda med och menade att använda. För att främja detta skall inte foten störas av främmande element som överdriven dämpning i skon då detta försvagar den naturliga biomekaniken som finns i fot och kropp. Istället vill man stärka utövarens egna fot och ben. Det är därför alla skor från Inov 8 minimalistiska och lätta, allt för att föra foten närmare marken och låta kroppen göra det arbete den är menad för.

Fördelar och skötsel

Inov8 skor är alla minimalistiska och lätta med en tunn gummisula, detta för att främja fotens naturliga rörelsemönster och för att träna upp de muskler du behöver för att skydda dig mot skador. Den som är van att springa i en vanlig löparsko med mycket dämpning kan tycka att det känns konstig med en lättviktssko i början, men ger man bara kroppen tid att vänja sig kan det ge goda resultat. För att rengöra dina träningsskor tar du ur sulan och sköljer skon med kallt vatten både på insidan och utsidan. Därefter låter du dem lufttorka. Du bör undvika att försöka skynda på torkningen med värme då detta kan skada sulan.

Inov8 skor online på Footway

Välj dina favoriter i Footways stora, varierade sortiment av träningsskor. Att köpa skor hos oss ger dig många fördelar: Dina nya skor levereras snabbt och fraktfritt. Skulle skorna inte passa eller uppnå dina förväntningar skickar du lätt tillbaka dem utan kostnad då vi har fri retur. Du har också gott om tid eftersom vi har öppet köp i hela 180 dagar.

Inlägg om Inov8
Jimmy Flink -
Visa fler inlägg
Sida 1 av 1

11 träffar
När du surfar här tillåter du cookies. Läs merOK