Kängor & Boots

6 219 träffar

Kängor och boots för alla

I Sverige är det kallt nästan året om. Vi kanske prickar in några soldagar, och med lite tur en fin sommar. Så vad ska vi glädjas åt? Kan det här kalla klimatet och de mörka höst- och vinterkvällarna föra med sig något gott? Ja. Det kan dem. Svaret är kängor.

På Footway älskar vi kängan. Lika klassisk som snygg, lika funktionell som mångsidig. Vi har modeller från Dr. Martens, Blundstone, Clarks, Vagabond, Timberland och många andra för allt från vandring till lördagskvällen på stan. Kängor är perverst snygga och blotta tanken bör framkalla litervis med saliv från alla med ens hälften så stort skointresse som vi har.

Den stadiga fotbeklädnaden har hängt med länge och varje gång solen värmer under sommaren för sista gången slås man lycka: snart åker kängorna fram. Eller ännu bättre: snart ska jag köpa höstens kängor. Vill man gå riktigt långt bak hittar vi ”kängor” redan tusen år före kristus, om man med känga menar en fotbeklädnad som går lite högre upp än vanliga skor. Även mongolerna bar kängor när de erövrade halva världen. Nåja, riktigt så långt tillbaka kanske vi inte ska gå. Kängan som vi känner den kommer från det militära, framtagna för att klara alla påfrestningar. Sedermera kom de att pryda fötterna på punkare.

Från punkarna till folkhemmet

Lite lustigt är det att något så antimilitäriskt som punkare och anarkister knyckte kängan därifrån. Efter ytterligare en tid hittade kängorna hem till gemene man. Faktum var att Dr. Martens, för några år sedan, var det åttonde snabbast växande företaget i Storbritannien tack vare att allmänheten fattade tycke för de klassiska kängorna. Nu är det inte bara Dr. Martens som får åtminstone våra pupiller att vidgas. Vem blir inte till sig av ett par Chelsea-boots eller par tidlösa Timberland?

Så sura inte när solen försvinner i slutet av september, eller tidigare om du har tur. Istället borde du dansa en segerdans till höstens ära och direkt leta upp nya favoritkängor att nörda ner dig i och skaffa här hos oss. Hösten och vintern är dina vänner. Ackompanjerade av rockar, snygga, mörka höstjackor, halsdukar, jeans och burriga tröjor blir kängan ännu snyggare.

Surfa runt bland hundratals läckra kängor på Footway och hitta dina favoriter idag.

Jadon Black
FÅ KVAR
Sida 1 av 104

6219 träffar
När du surfar här tillåter du cookies. Läs merOK