Kavat Fiskeby- fina skor för de allra minsta barnen

Om du säger Kavat och skor i samma mening till en förälder så vet nästan alla direkt vad du menar. Kavat har gjort otroligt kvalitativa och bra barnskor sedan 1945, och sedan 70-talet under eget märke. Kavat Fiskeby för de allra minsta barnen är som alltid när det gäller Kavat, rejäla skor som är anpassade för det slitage det innebär att vara barn.

Kavat - ett familjeföretag med kvalitetsskor

Ragnar Ragge Karlsson, skomakare av rang, startade 1945 upp sitt eget skomakarföretag. På sjuttiotalet när sonen Bengt tog över döptes företaget till Kavat (efter familjens hund) och började satsa på ny teknik och kvalitet. Kavat betyder morsk och modig, och det passar alldeles utmärkt att beskriva Kavat med, för de har alltid stått på sig och utmanar slit och släng med kvalitet och hållbarhet. 2008 kom deras första miljömärkta sko, och som vi tidigare sagt, idag har de 50 miljömärkta modeller, och fler ska de bli!

Skötselråd för Kavats Fiskeby

Kavat Fiskeby är tillverkad i ett ”Cross Country-läder”. Det här är Kavats egen märkning på skor som är tänkta att vara mycket vatten och smutsavstötande samtidigt som det andas och är slitstarkt. Det fiffiga med det här materialet är att det inte behöver impregneras om membranet sitter kvar. Skulle dock yta från ett par Kavat Fiskeby ha nötts bort kan du impregnera precis den ytan så håller de sin vattentäthet. För att få bort smuts från skorna kan du enkelt rengöra dem med lite tvättmedel, vatten och en trasa. Sköter du dina Kavat Fiskeby så kan de mycket väl hålla för både ett och tre barn innan det är dags att köpa nya!

Kavat Fiskeby- rejäla skor för ditt barn

Som vi sagt tidigare så kommer Kavats skor från en lång skomakartradition, och de kan verkligen sitt hantverk på Kavat. Det är bekväma skor i väl uttänkta material och modeller som både är fina och praktiska. Alla Kavats skor är fria från teflon, PTFE och andra fluorerande kolväten, något som ju självklart är viktigt både för små och stora barn. Kavat Fiskeby är mycket enkla att ta på och av tack vare en bred öppning och kardborreband. Invändigt är de skinnfodrade, och passar därför väl för våren och svalare sommardagar. Kavat Fiskeby andas väl och ger en skön miljö för barnet inuti skorna. Yttersidan är gjord av gummi som ger ett bra grepp mot marken för vingliga steg.

Skor

|

Sida 1 av 1

×
×
Så skönt! Nu är den sparad!
Och där hamnade en favorit till i samlingen :)

Välj storlek för att visa skor som passar dig!

För att hålla reda på vilka skor du har i varukorgen, vilken storlek du valt mm. använder vi så kallade cookies. Genom att fortsätta surfa på Footway.se godkänner du att vi gör det.×