Klackskor

2 625 träffar

Klackarna i taket

Vi har valt och letat fram de snyggaste, sexigaste och färgglada klackskorna i plast, läder, tyg och mocka. Här finns i märken som Clarks, Vagabond, Wildflower, Tiger of Sweden, Unisa, Sixtyseven och massa andra. Vi har sållat, svettats, slitit och gjort allt vi kan för att du ska hitta dina nya favoriter. Och trots det vet vi att kommer bli svårt. Att hitta sina favoriter i en uppsjö av snygga skor är alltid svårt, men med klackskor kanske det är lite svårare.

Klackskor härstammar från Egypten

Klackskor är det snyggaste du kan ha – det gäller att välja noga. Varför inte köpa flera snyggingar på en och samma gång? Hur du än gör kanske det vore bra med lite bakgrund. Varför är vi så fanatiskt förälskade i klackskor? Vi hittar nog svaret bland de gamla egyptierna, även om det är ett lite märkligt ställe att börja leta på. För länge sedan i Egypten bar slaktare klackar för att höja sig över vanliga dödliga. Med andra ord har inte särskilt mycket sedan dess – högklackat är ett enkelt sätt att känna sig mäktigare och sexigare än omvärlden. Sen finns det förstås nedtonade klackar som går bättre till vardags utan att få in den där storhetskänslan, men som även kan höja hettan på en mer vanlig stil.

Klackmode på 1500-talet

Förutom dem finns även kilklackar, taxklackar, platåsulor och ungefär tjugo klackar till. Genom historien har klackarnas utseende förändrats, skrämt livet ur dina fötter och fått killar att vrida på huvudet när du gått förbi. Det första klackmodet påstås komma från kortvuxna Katarina av Medici som på 1500-talet var styltklackar på sitt bröllop. Styltklackar kunde vara över 30 centimeter och ibland behövdes käpp för att klara balansen. Sen kom 1600- och 1700-talen och högklackat blev högklassat. Det var bara överklassen som spatserade runt i högklackade skor.

Klackskor för alla

Idag är högklackat för alla. Här du hittar ständigt populära pumps, peep-toes där tån kikar fram, sandaler, stövlar, stövletter, sandaletter och en massa annat. Inom vår kategori på Footway hittar du kort sagt allt som har en hög klack. Klackrent, eller hur?

NYHET
FÅ KVAR
FÅ KVAR
32035 Nude
Sida 1 av 44

2625 träffar
När du surfar här tillåter du cookies. Läs merOK