Bianco Lågskor

25 träffar

Dansk succédesign

Bianco är ett danskt succéföretag som grundades 1987 och som idag har butiker i 145 länder runt om i världen, bland annat i Sverige, Danmark, Norge och i Finland. Skorna prägas av en minimalistisk och stilren design, tydligt talande för Skandinavien.

Franchise som fångar uppmärksamhet

René Pieper Laursen grundade företaget som idag drivs med franschise-inriktning. Målet är att att ständigt växa, vilket de klarar med hjälp av vacker design och skor som fångar kundernas uppmärksamhet. De har även som mål att bli världens största franchiseföretag inriktat på skor och deras snygga modeller är verkligen ett steg i rätt riktning. Företaget jobbar enligt mottot ”om du kan drömma det, kan du göra det”. René Pieper Laursen har även sagt att ”om din tro är stark kan riken byggas och krig vinnas – ett tankesätt som driver oss!” Mäktiga ord, minst sagt.

Prêt-à-porter och haute couture

En stor del av skandinaviskt mode präglas av ett stilrent tänk och många förknippar modet med minimalistisk design – Bianco är ingen undantag. Bianco jobbar efter båda deviserna prêt-à-porter och haute couture. Prêt-à-porter är färdigsydda kläder, ungdomliga och avantgardistiska medan haoute couture är måttsytt och exklusivt. Bianco jobbar med många unga designers och hämtar inspiration från konst- och kulturvärlden, även gatukonst. På så vis lyckas företaget att mixa och blanda på intressanta och modiga sätt för att nå hög nivå i designspråket – och även locka många blickar till sina kreationer.

Konst och mode i allians

Företaget kastar många blickar mot modevärlden och hämtar intryck från catwalken. Så speglar Bianco det heta inom modevärlden och håller sig sig a jour med vad som gäller.Ytterligare ett inslag i arbetsättet är vad de kallar Bianco Artist Takeover Concept där konst och mode blandas i en helig allians. Två gånger om året låter Bianco konstärer helt fritt skapa konstverk för stundade kollektioner, därigenom skapas intressanta kreationer samtidigt som lovande konstärer ger uttryck för sin konst – och även influerar modet. På Footway har vi damskor från Bianco i flera modeller, allt från högklackat, stövlar, stövletter tilll snygga pumns och kängor. Med Biancos effektiva designspråk kan du enkelt mixa och matcha med en rad olika stilar och plocka allt möjligt häftigt ur garderoben för att hitta det du tycker passar bäst. Bianco tillverkar även herrskor – och vilka herrskor! Här finns låga, finskor i skinn, chelsaboots med en snygg liten klack och även stenhårda kängor som lär lyfta din jeans till en ny nivå. Matcha med skinnjacka eller en rock.

Sida 1 av 1

25 träffar
När du surfar här tillåter du cookies. Läs merOK