Lågskor Espadrillos

0 träffar

Espadrillos - en fashionabelt elegant sko

Espadrillos är en form av öppen sko utan klack som kan jämföras vid en enklare variant av loafer. Den klassiska espadrillen tillverkas i grövre textiler med ordentlig sula för bra stöd under fötterna. Det här är en klassisk sommarsko för lata semesterdagar men nuförtiden hittar du en uppsjö av olika modeller, färger och mönster som passar lika bra till en kväll på stan som till sommarstugan.

Komfort och stil i en och samma sko

Letar du efter en lätt sko som känns mjuk och bekväm på fötterna är det definitiv espadrillos du ska hålla utkik efter. De är praktiska och i princip viktlösa skor som inte tar upp särskilt mycket plats i resväskan. Espadriller är utan tvekan lediga skor, till den grad att man kan anse dom vara ett slags utomhustofflor. De är med andra ord inte det självklara valet att ha på sig till ett viktigt arbetsmöte! De är däremot den perfekta lösningen för dig som planerar att tillbringa semestern till sjöss, eller kanske ta hunden med på långa strandpromenader. Dessa coola utomhusskor kommer i en mängd olika färger och design. Här hittar du allt från grovsulade varianter i originella batikmönster till klassiska modeller i neutrala färger . Du kan också välja något tuffare varianter i skinn och mocka som passar fint till sommarbyxan eller en lång linnekjol.

Sköna skor sedan 1300-talet

På 1300-talet användes espadriller av den spanske kungen av Aragons fotsoldater. På den tiden tillverkades de för hand med sulor gjorda av gräs och resten skuret från grova tyger av lin. Senare under 1700-talet blev den franska staden Mauléon ett centrum för tillverkningen av espadrillos. De gjordes fortfarande för hand, av hantverkare som mestadels jobbade hemifrån. Efter mitten på 1800-talet började dock allt fler modeller att massproduceras i skofabriker. Då var det i första hand gruvarbetare i norra Frankrike som använde skorna och eftersom de inte varade längre än några veckor var efterfrågan hög. Med tiden kom allt hårdare konkurrens från de asiatiska länderna och numera finns det bara några få små familjeföretag kvar i Frankrike som fortfarande tillverkar handgjorda espadrillos.

Espadrillos online på Footway

Det finns ett rikt sortiment av espadrillos hos Footway, där traditionella märken och uppstickare blandas. Här finns skor från bland annat Gant, Ilse Jacobsen, Marc o'Polo, Esprit och Duffy, men även andra märken förekommer. Välj och vraka bland en mängd olika färger, mönster och utföranden. Efter beställningen tar det i allmänhet bara några dagar innan du kan njuta av dina nya espadrillos!

Sida 1 av 1

0 träffar
När du surfar här tillåter du cookies.×