Loake, Skor

2 träffar

Loake – brittisk design som håller sig i topp

Loake är ett märke som står för tradition, kvalité och stil. Hos Loake hittar du klassiker som håller år efter år utan att sulan slits eller kängorna förlorar sin passform. Idén bakom varje Loake-modell är att erbjuda en snygg och välgjord sko som åldras med stor värdighet. I över hundra år har man tillverkat stövlar, kängor och boots som garanterar hög kvalitet och komfort. Den snygga stilen gör att Loake än idag står högt i kurs tillsammans med ledande skomärken för män. Detta trots att designen faktiskt är densamma som för hundra år sen - klassisk, tidlös och snyggt opretentiös.

En moderiktig sko skapad utifrån äkta brittisk tradition

Loake är synonymt med tradition, vilket betyder att man är noga med såväl design som kvalité och komfort. De flesta av deras modeller tillverkas i klassiska färger som svart, brunt och grått vilket gör att de passar i princip med allt i garderoben. Det finns dock undantag. Är du en kille som tycker om att uttrycka dig och älskar att ha färg på fötterna hittar du en hel del guldkorn i Loakes sortiment. Loake tillverkar skor i skinn och mocka för dig som är ute efter en mjukare Oxford-stil.

Från rejäla militärstövlar till moderiktiga skor

Loake är ett engelskt företag grundat 1880 i Northamptonshire av bröderna Thomas, John och William Loake. Från början kallades skofabriken Unique Boot Factory och producerade terrängstövlar åt den brittiska armén. Det var faktiskt inte förrän 130 år senare som Loake öppnade sin allra första skobutik i hjärtat av London, år 2011. I samband med att butiken öppnades tvingades Loake flytta till ett större lagerhus då den enorma efterfrågan på deras skor gjorde att produktionen behövde trappas upp rejält. Numera säljer Loake moderiktiga skor till fler än 50 länder utifrån en hundraårig tradition som fortsätter att göra succé världen över. Totalt har över femtio miljoner par skor har tillverkats sen Loake öppnade sin första fabrik i slutet på 1800-talet.

Upptäck Loake på Footway.se

Footway har ett stort sortiment av skor från Loake. Den klassiska stilen tilltalar alla åldrar och det är inte för inte man kan se dessa skor världen över! Hög kvalitet och äkta hantverk sammanfattar utbudet som går att hitta via Footway.

Inlägg om Loake
R
Richard -
J
Jesper -
Visa fler inlägg
Sida 1 av 1

2 träffar
När du surfar här tillåter du cookies. Läs merOK