Fårskinnsstövlar

0 träffar

Ett tag fanns de nästan bara i Australien. Idag är fårskinnsstövlar mycket eftertraktade och många märken har satt sin egen, stilfulla prägel på skorna. Här har vi samlat alla våra märken och du kan välja mellan Ugg, Shepherd, Duffy och många andra.

Varför fårskinn?

Fårskinn är bra på många sätt. Bland annat absorberar materialet fukt, vilket gör att ens fötter hålls varma och goa även när det regnar och när fötterna svettas. Fibrerna i ullen gör att ullen känns torr även den innehåller så mycket som 35 procent fukt, detta eftersom de avger energi när de tar emot vattenånga. Fårskinn skickar iväg den absorberade fukten ut i luften hela sju gånger snabbare än syntetiska material! En annan effekt blir att vår egen temperatur regleras bättre, därför svettas man inte lika mycket i ull och lamm- och fårskinn. Andra fördelar är att materialet enkelt tas om hand – det finns ju faktiskt ett skäl till att tackor, lamm och baggar trivs utomhus, oavsett väder. Deras ull är på sätt och vis självrengörande tack vare det naturliga fettet, ofta räcker med att vädra sina fårskinsskor för att de ska hålla sig fräscha länge. Vi kan fortsätta. Det kryllar av fördelar, eller vad sägs om att materialet är trevligt mot huden, mer resistent mot bakterier, aktiverar blodcirkulationen och immunförsvaret. Och materialet känns nästan aldrig kallt.

Matcha dina fårskinnsstövlar

Lite beroende på modell så kan du matcha väldigt fritt med dina fårskinnsstövlar. En kul sak du kan prova är att matcha skorna med din hudfärg – det ger dig en naturlig look som effektivt bär upp resten av dina plagg. Långa stickade tröjor är en anna fullpoängare – gärna i grått eller beigt. Du kan också prova en snygg kavajjacka eller varför inte en kort bomberjacka? Blusar i mönstrat passar bra tillsammans med ett par fårskinnsskor och vill du ta ut svängarna kan du testa fransade jackor.

Vårda dina fårskinnsstövlar

Om utsidan på dina fårskinnstsövlar är i mocka bör du resonera precis som alltid: även om du impregnerar så är mocka inte optimalt för att använda i snö och regn. Det finns risk att dina stövlar tappar passformen och ser lite risiga ut om du attackerar dem med snöblandat regn och vägsalt. Ingen höjdare. Om utsidan däremot är i behandlat läder så ska du också impregnera och kan då du med gott samvete använda skorna i blött och snötäckt väder – förutsatt att du vårdar dem kontinuerligt.

Sida 1 av 1

0 träffar
När du surfar här tillåter du cookies. Läs merOK