Skor

39 träffar

Nike Air Force - skor döpta efter presidentens flygplan

Med ett namn som uppenbart anspelar på U.S.A.s presidents flygplan är det tydligt vad Nike vill åstadkomma med Air Force. Den första skon hette till och med Air Force 1, och det är få sneakers som är så ikoniska. Det är till och med så att man får anse att retrovågen inom sneakerskulturen startade med just Air Force 1. När Nike under några år på åttiotalet slutade att producera skon blev den så populär bland sneakersälskare att Nike helt enkelt var tvungna att återuppta produktionen.

En brokig historia för Nike Air Force-skor

Historien om Nike Air Force 1 börjar med att Nike tar patent på sin Air-teknologi, som kom att revolutionera sportvärlden. 1982 kom så den första Air Force-modellen ut på marknaden, tänkt för basketspelare, och exempel på spelare som bar dem är bland andra Moses Malone, en legend i NBA. Nike tog dock sina Air Force ur produktion under 1984, vilket kan ha varit det smartaste marknadsföringsdraget de gjort, även om de inte visste om det själva. Skon blev omåttligt populär bland innerstadskids i New York, och populariteten spred sig så till vida över världen att Nike till slut återlanserade skon 1986, och då kom den för att stanna.

Hur håller du dina Nike Air Force rena?

För att hålla dina skor från Nike rena och fina länge rekommenderar vi att använda en mjuk borste för att ta bort ytlig smuts från dem. Du kan även använda en svamp med lite vatten och fläckborttagningsmedel för att få bort mer ingrodda fläckar. Torka i så fall bort tvättmedlet med en fuktad trasa eller liknande, och låt sedan dina skor lufttorka. För att få bort oönskad odör, gå igenom samma procedur, men ta ur innersulan och vädra även den.

Ikoniska skor i klassisk design

Nike Air Force kommer i både en låg, mellanhög och hög version, och med eller utan kardborreband. Skorna används faktiskt fortfarande som basketskor, men som sagt även som en trendig sneaker av både dam och herr. Den allra vanligaste versionen av Air Force är den helvita modellen, men såklart har skon gjorts i åtskilliga andra färger och designer under årens lopp. Oavsett om du vill använda ett par Nike Air Force på planen eller i vardagen så kan vi garantera att du har en ikonisk sko med historia på fötterna!

Relaterat till "nike air force"
Sida 1 av 1

39 träffar
När du surfar här tillåter du cookies. Läs merOK