Skor

227 träffar

Nike Air Max - en revolutionerande sko

Nike Air-teknologin är antagligen en av de största anledningarna till varför Nike har blivit så stora som de har blivit. En dämpning i hälen på skon bestående av luft, det hade nog ingen trott skulle fungera, men det gjorde det, och sportvärldens sätt att se på skor och vad de kunde göra för prestandan var för evigt förändrat. Idag finns Nike Air Max i en mängd olika designer, färger och material, men det skorna har gemensamt är den patenterade Air-teknologin med luft som stötdämpning i hälområdet.

Högteknologiska skor som Nike Air Max satte ribban

Själva teknologin bakom Air Max introducerades 1979, och det tog nio år innan Air Max-skor dök upp i butikerna, men när de kom så var de här för att stanna. En hel värld omfamnade de bekväma och snygga skorna, och stora namn som till exempel Tupak Shapur och LeBron James bar dem. I Japan blev efterfrågan så stor att de tog slut, och i det annars så fridfulla landet uppstod en subkultur som rånade Air Max-bärare på deras skor och sålde dem vidare för skyhöga priser. Sedan Nike lanserade Air Max har de utvecklat teknologin runt dämpningssystemet på olika sätt, och idag finns det bland annat högteknologiska versioner där luften ligger i en tub i hälen.

Skötselråd för dina Nike Air Max-skor

Eftersom Nike Air Max kommer i olika färger, former, modeller och material är det viktigt att du noga kollar upp vad för material just dina skor är gjorda av, så att du kan använda dig av de skötselråd som passar dem. Kolla alltid i skolådan när du får skorna, ofta skickar företagen med skötselråd för att hjälpa dig. Värt att tänka på är att kolla upp vad för typ av aktivitet dina Nike Air Max är avsedda för. Vissa av modellerna är högteknologiska och designade för löpturer, medan andra som till exempel retromodellerna mer är tänkta som vardagssneakers.

Nike Air Max-skor - för dig som älskar sneakers i alla lägen

Det finns i princip en Nike Air Max-modell för varje människa. De kommer i alla färger och former; futuristiska, trendiga, retro, sportskor, barnskor, ja listan kan göras lång. Det är lätt att hitta din favorit! När du sen väl traskar runt i ett par Air Max från Nike så kommer du märka skillnaden, det är verkligen som att gå på moln. Eller luft, så klart!

FÅ KVAR
Relaterat till "nike air max"
Sida 1 av 4

227 träffar
När du surfar här tillåter du cookies. Läs merOK